GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ΔΕΣΜΕΥΣΗ Κωστή Χατζηδάκη στη Ξάνθη: Τον Ιούνιο οι αιτήσεις συμψηφισμού 12% των επιχειρήσεων

Σε ό,τι αφορά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για τους συμψηφισμούς, ανέφερε πως έγινε στις 31 Μάη και προβλέπει απλοποίηση της διαδικα...


Σε ό,τι αφορά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για τους συμψηφισμούς, ανέφερε πως έγινε στις 31 Μάη και προβλέπει απλοποίηση της διαδικασίας εξόφλησης των απαιτήσεων των επιχειρήσεων της ΑΜ-Θ, με χορήγηση ισόποσης έκπτωσης από οφειλές τους.

Επίσκεψη στην Ξάνθη πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης είχε  κυρίως επαφές με κομματικά στελέχη, ενώ συνοδεύεται από τον "άφαντο" τοπικό Βουλευτή, Σπύρο Τσιλιγγίρη, τον Βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη, την Βουλευτή Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα και τον Βουλευτή Ημαθίας, κ. Μπαρτζώκα.

Μιλώντας στο Next tv και τους δημοσιογράφους ο κ. Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά οτι έρχεται στη Ξάνθη επικεφαλής5μελούς ομάδας στάθηκε ωσόσο και στο γεγονός πως και σαν υπουργός θα ακούσει και θα μεταφέρει μηνύματα από την κοινωνία προς τη κυβέρνηση.

Προκαλώντας πάντως την δυσφορία του Προέδρου Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης Γιάννη Ιερόπουλου στην Ανοιχτή γραμμή γιατί  ¨με το αξίωμα του Υπουργού Εργασίας δεν επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ξάνθης να δεχτεί τους Φορείς και να συζητήσουν θέματα της περιοχής....Τον περιμέναμε όλοι μας", τόνισε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στα θέματα των ανατιμήσεων και της ενέργειας, τόνισε πως δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο και πως η Ελληνική κυβέρνηση μέσα στις δυνατότητες, που της δίνει η Ελληνική Οικονομία στήριξε την κοινωνία. «Η χώρα μας είναι η τρίτη χώρα σε επίπεδο ΕΕ, δηλαδή σε σύνολο 27 χωρών, σε ένταση ενισχύσεων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Ενέργεια. Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί έχουν και αναδρομική ισχύ και φτάνουν και αγγίζουν συνολικά την αρχή των ανατιμήσεων».

Ο κ. Χατζηδάκης στάθηκε και στα επιπλέον μέτρα της κυβέρνησης, που θα ξεκινήσουν από τις αρχές Ιουλίου και θα δουν οι πολίτες ελάφρυνση του κόστους ενέργειας έως και 80%. «Μπορεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση να παρουσιάζει μαγικές λύσεις για την μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως και θα έσκιζε το μνημόνιο και θα το καταργούσε σε ένα χρόνο. Οι τελευταίες 7 δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά τη ΝΔ, γεγονός που δείχνει πως ο κόσμος κρίνει, συγκρίνει και αποφασίζει», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Σχετικά με τις συντάξεις ανέφερε πως η ΑΜ-Θ παρουσιάζει πολύ καλούς ρυθμούς σε πανελλαδικό επίπεδο, σε ότι αφορά τις απονομές των συντάξεων και αυτό οφείλεται στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. «Ήδη έχουν επισπευσθεί οι εργασίες και από τις 150.000 συντάξεις που εκκρεμούσαν από πέρυσι, ο αριθμός έχει πέσει στις 73.000 και θα βαίνει μειούμενος. Ειδικά από τον Ιούνιο και μετά με την εφαρμογή του νέου θεσμού των συντάξεων, του ηλεκτρονικού πύργου ελέγχου και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, θα υπάρξει εντυπωσιακή αποκλιμάκωση μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό αφορά βέβαια τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις, εκεί έχουμε δώσει έμφαση. Και αυτό γιατί έτσι θα υπάρχει μία βάση, προκειμένου να γίνει και η εκκαθάριση και να προχωρήσουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και στις επικουρικές, όπου και εκεί θα υπάρξει αποκλιμάκωση, μετά το κλείσιμο των κύριων συντάξεων», υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης.

Σε ό,τι αφορά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για τους συμψηφισμούς, ανέφερε πως έγινε στις 31 Μάη και προβλέπει απλοποίηση της διαδικασίας εξόφλησης των απαιτήσεων των επιχειρήσεων της ΑΜ-Θ, με χορήγηση ισόποσης έκπτωσης από οφειλές τους προς την Φορολογική Διοίκηση, ή τους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης. 

Η διαδικασία αυτή θα διενεργείται μέσω της λειτουργίας μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ΑΑΔΕ, στην οποία θα εισέρχεται ο δικαιούχος και θα δηλώνει ο ίδιος το ποσό της απαίτησης που αιτείται. Επίσης, μετά τη δήλωση του δικαιούχου προβλέπεται πως μέσω του πληροφοριακού συστήματος της ΑΑΔΕ ή του ΚΕΑΟ-για τα θέματα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων- και εντός 48 ωρών το ποσό της απαίτησης, που έχει δηλώσει άπαξ ο δικαιούχος θα χρησιμοποιείται ως πιστωτικό για την ισόποση έκπτωση βεβαιωμένων οφειλών. «Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος οι υπηρεσιακοί παράγοντες και τα εμπλεκόμενα υπουργεία εργάζονται πυρετωδώς για να είναι λειτουργική η πλατφόρμα εντός του Ιούνη. Οι σχετικές εκπτώσεις στις βεβαιωμένες οφειλές των επιχειρήσεων θα έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη Ιούνη».

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του Υπουργού στη ΣΕΚΕ ήταν απών ο πρώην Υπουργός και γεν. διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός που βρίσκονταν εκτός Ξάνθης, ενώ την υποδοχή και ενημέρωση του Υπουργού είχε ο Πρόεδρος της  ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης που αναφέρθηκε στην ιστορία της κορυφαίας Συνεταιριστικής εταιρείας καπνού των Βαλκανίων, στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν και στο μέλλον της, με τα νέα βιολογικά προϊόντα. 

Το παρών στην υποδοχή και σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στη ΣΕΚΕ έδωσε και ο διευθυντής της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΜΘ και Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός (σ.σ Με το κουστούμι δεξιά δίπλα στον Π. Ταρενίδη), ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Βασίλης Ρούφος και βουλευτές που συνόδεψαν τον κ.Χατζηδάκη. 

Στη ΣΕΚΕ ο Υπουργός είδε δυο μικρά βίντεο της ΣΕΚΕ  για την επεξεργασία καπνού αλλά και τα βιολογικά προϊόντα και τον πρωτογενή τομέα.

Προηγήθηκε επίσκεψη του Υπουργού στην εταιρεία Sun Light ενώ το μεσημέρι στο ΚΤΗΜΑ παρέθεσε προς τιμή του τραπέζι ο Δήμος Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια