GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Sunlight: Κίνηση ματ με την εξαγορά ιταλικής εταιρείας στον χώρο των φορτιστών μπαταρίας

Σε μία κίνηση ματ που πλέον θα την βάλει στο παιχνίδι των συστημάτων φόρτισης μπαταριών η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia συμφερόντ...


Σε μία κίνηση ματ που πλέον θα την βάλει στο παιχνίδι των συστημάτων φόρτισης μπαταριών η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού προχώρησε στην εξαγορά του 80% της ιταλικής PBM, που θεωρείται leader στα συστήματα φόρτισης στην Ευρώπη.

Τη συμφωνία υπέγραψαν σήμερα (φωτ.) ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight κ. Λάμπρος Μπίσαλας και ο Ιταλός –έως τώρα ιδιοκτήτης- και επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης κ. Μαουρίτσιο Πελόνι.

Ο τελευταίος θα διατηρήσει τόσο το 20% της εταιρείας, όσο και τη διοίκηση με βάση τη συμφωνία που επήλθε.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημο ανακοινωθέν απ’ τις δύο εταιρείες.

«Σήμερα κάνουμε ακόμη ένα ισχυρό βήμα εφαρμόζοντας το υπό εξέλιξη ισχυρό επενδυτικό πλάνο ύψους 560 εκατ. ευρώ της Sunlight Group Energy Storage System, σημειώνει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn ο διευθύνων σύμβουλος κ. Λάμπρος Μπίσαλας.

«Εμβαθύνουμε μια μακροχρόνια σχέση με την PBM S.R.L., έναν αξιόπιστο προμηθευτή με έδρα την Ιταλία και καθιερωμένο παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή φορτιστών μπαταριών και βιομηχανικών ηλεκτρονικών συσκευών με ισχυρές εξαγωγές σε όλο τον κόσμο, με βασική στόχευση στις αγορές της Ευρώπης και τη Βόρειας Αμερικής», συνεχίζει.

«Στην Sunlight πιστεύουμε ότι μέσω της ισχυρής συνεργασίας δημιουργείται αξία για το οικοσύστημα. Συμμετέχοντας (σσ μετοχικά) στην PBM φιλοδοξούμε να επιτρέψουμε την ανεξάρτητη ανάπτυξη της εταιρείας, αξιοποιώντας παράλληλα τις συνέργειες. Η ηγετική θέση μαζί με τη μεγάλη ηγετική ομάδα και τον ισχυρό ισολογισμό της Sunlight, θα ενδυναμώσει περαιτέρω την ταλαντούχα και ικανή ομάδα της PBM να επιδιώξει πρόσθετες ευκαιρίες σε ένα ‘Πράσινο Μέλλον’», καταλήγει ο κ. Μπίσαλας.

Οι επενδύσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Σημειώνεται ότι η Sunlight Group πρόσφατα κατέθεσε φάκελο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη άντληση χρηματοδότησης ύψους 170 εκ. ευρώ με ευνοϊκούς χρηματοπιστωτικούς όρους. Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για την κάλυψη του business plan ύψους 560 εκατ. ευρώ της Sunlight. Ένα business plan με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου.

Το πλάνο περιλαμβάνει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της SUNLIGHT στην Ελλάδα (Ξάνθη και Κομοτηνή), την Ιταλία (Βερόνα) και τις ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα), με τις κατάλληλες υποδομές, σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής. Επίσης προβλέπει την ανάπτυξη μίας νέας μονάδας στη Δυτ. Μακεδονία στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης μέσω του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης.

Πηγή:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια