GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Golden Visa: Ξένοι επενδυτές ανακαλύπτουν τη Σαμοθράκη

  Τις ομορφιές του εναλλακτικού νησιού, Σαμοθράκη θέλουν να ζήσουν επενδυτές από το Ισραήλ, την Τουρκία και την Ουκρανία, οι οποίοι έχουν εκ...

 


Τις ομορφιές του εναλλακτικού νησιού, Σαμοθράκη θέλουν να ζήσουν επενδυτές από το Ισραήλ, την Τουρκία και την Ουκρανία, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει, εσχάτως, ενδιαφέρον για την απόκτηση οικοπέδων με οικήματα εντός αυτών μέσω του προγράμματος Golden Visa.
Με το εν λόγω πρόγραμμα ξένοι υπήκοοι αποκτούν άδειες παραμονής στη χώρα μας μετά από επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε ακίνητα ή σε επενδυτικά προθεσμιακά προγράμματα όπως ομόλογα και μετοχές.

Ύστερα, από μια  μακρά περίοδο «παγωμένης» δραστηριότητας εξαιτίας των περιορισμών στις μεταφορές που έφερε ο κορωνοϊός, οι πρώτες ενδείξεις για τη φετινή χρονιά είναι θετικές, με τη Σαμοθράκη να μπαίνει μέσω του εν λόγω προγράμματος για πρώτη φορά στο μικροσκόπιο των ενδιαφερομένων.

Όπως εξηγεί μιλώντας ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χωροταξικού και Πολοεδομικού Σχεδιασμού του δήμου Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας, ο οποίος διατηρεί μεσιτικό γραφείο στο νησί αλλά και στην Αλεξανδρούπολη «έχουμε κρούσεις από επενδυτές από Ισραήλ, από Τουρκία αλλά και από Ουκρανία που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα στη Σαμοθράκη. Η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα χωρίς φόβους για πολιτικές συγκρούσεις και πολεμικές συρράξεις όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο στην Ουκρανία».

«Είμαστε σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι δρομολογούν και την έλευση τους στη Σαμοθράκη, προκειμένου να δουν από κοντά τα ακίνητα που τους υποδείξαμε» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γλήνιας, ο οποίος επισημαίνει πως υπάρχει ενδιαφέρον και από επιχειρήσεις προκειμένου να αγοράσουν ακίνητα στο νησί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ουκρανικής φαρμακοβιομηχανίας που σκανάρει την περιοχή για την απόκτηση ακινήτων, που θα εξυπηρετήσουν για την ανάπτυξη αποθηκευτικών χώρων.

Στον αναπτυξιακό νόμο το ξενοδοχείο Κάβειρος

Στο μεταξύ, στον αναπτυξιακό νόμο εντάχθηκε πρόσφατα το τριάστερο ξενοδοχείο Κάβειρος, δυναμικότητας 40 δωματίων, που βρίσκεται στην περιοχή Θερμά της Σαμοθράκης, το οποίο παρέμεινε ανενεργό επί μακρόν. Η επένδυση που αφορά στον εκσυγχρονισμό αλλά και στη δημιουργία νέων δωματίων αγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα 2 έως 2,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα στη μίσθωση του επίσης κλειστού, ξενοδοχείου Κάστρο, προχώρησε ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού, η οποία επίσης δρομολογεί επένδυση μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού, στην Παλαιόπολη και διαθέτει 50 δωμάτια.

Σημειώνεται πως το δυναμικό του νησιού σήμερα αριθμεί μόλις 8 ξενοδοχεία ενώ με την προσθήκη και των δύο παραπάνω ο αριθμός τους θα αγγίξει τα 10. Η Σαμοθράκη, στηρίζεται κυρίως σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ αυτό το διάστημα σε διαδικασία υλοποίησης είναι και 30 βίλες, κάποιες εκ των οποίων θα μισθωθούν ενώ άλλες θα πάρουν το δρόμο της πώλησης. Επιπρόσθετα το νησί διαθέτει περί τα 100 καταλύματα, μακροχρόνιας μίσθωσης.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια