GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απόλυτη επιβεβαίωση του ΘΠΕ: Ο Ερντογάν παίζει τα… “ρέστα” του με τους μετανάστες στο Αιγαίο και τον Εβρο

  Κινητοποίηση της Ελληνικής Κυβέρνησης

 

Κινητοποίηση της Ελληνικής Κυβέρνησης

Απόλυτη είναι η επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τους άμεσους σχεδιασμούς αντίδρασης του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας.

Είχαμε επισημάνει προ ημερών και πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:

Η ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Μπορεί η Τουρκία να έχει υπογράψει συνθήκες και συμφωνίες για τη συγκράτηση του μεταναστευτικού κύματος απο τις χώρες της Συρίας, του Αφγανιστάν και άλλων χωρών, όμως ενίοτε εργαλειοποιεί ή απειλή με εργαλειοποίηση τη μάζα ανθρώπων, για τους οποίους λαμβάνεις δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να τους φιλοξενεί στη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι μέσω των μεταναστών διαπιστώνεται και η προώθηση τούρκων πληροφοριοδοτών, μιας και ήδη η ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) έχει ανακαλύψει ουκ ολίγους και τους έχει σε στενή παρακολούθηση.

Τέθηκε λοιπόν στο τραπέζι της απογευματινής συνάντησης στην Κωνσταντινούπολης, και το θέμα “της διέγερσης μεταναστών προς τα σύνορα με το αιτιολογικό ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο την κοινωνική και οικονομική πίεση που ασκούν με την παρουσία τους οι μετανάστες…”

Τούρκοι αναλυτές, ανέφεραν στο ΘΠΕ, ότι “ενδέχεται ο Ερντογάν, αν δεν τα καταφέρει να τα βρει με τη Δύση σε θέματα ζωτικής σημασίας και προκειμένου να ικανοποιήσει και τον Πούτιν, να ωθήσει μεταναστευτικές ορδές προς τον Εβρο και τα Ελληνικά Νησιά αλλά και προς τη Βουλγαρία, δημιουργώντας τεχνητό ζήτημα άσκησης πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και εν τέλει στην Αμερική…”

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

Ελάχιστες ημέρες μετά, η Τουρκία στέλνει τα πρώτα πλοιάρια προς την Ελλάδα, με μετανάστες θέλοντας έτσι να ανεβάσει τους τόνους αντιπαράθεσης τόσο με τη χώρα μας, όσο και με την Ευρώπη.

Σημαντική αύξηση εισροής μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου παραρατηρείται τις τελευταίες ώρες, ιδιαίτερα στην περιοχή ανάμεσα σε Σάμο και Χίο, ενώ πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, δίχως ωστόσο να προκαλέσει ζημιές.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό, τις τελευταίες ώρες έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον πέντε περιστατικά με σκάφη που μετέφεραν μετανάστες από τα τουρκικά παράλια, γεγονός που δεν αποκλείεται να συνδέεται με τη γενικότερη προκλητική τακτική της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τελικός προορισμός των σκαφών που μετέφεραν μετανάστες, ήταν τα ιταλικά παράλια. Συνολικά στις λέμβους και στα πλοιάρια που εντοπίστηκαν, επέβαιναν τουλάχιστον 590 άτομα.

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Εν τω μεταξύ, σε απόλυτη επιφυλακή, μετά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΘΠΕ), τέθηκαν οι Ενοπλες Δυνάμεις στον Εβρο, καθώς και τα Σώματα Ασφαλείας, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο να επισκέπτεται μεθαύριο Κυριακή τη μεθόριο για να διαπιστώσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας.

Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας – θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στην οποία θα μετέχουν ο Διοικητής και οι επιτελείς του Δ’Σ.Σ., η Περιφερειακή Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ., παράγοντες της FRONTEX καθώς και επίσης και άλλοι φορείς.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, έρχεται στη Θράκη με σαφείς εντολές απο τον Πρωθυπουργό για να κηρύξει την εν πολλοίς φημολογούμενη αυξημένη ετοιμότητα, ενώ δεν αποκλείεται να έρθει στη Θράκη και ο Υφυπουργός Αμυνας κ. Χαρδαλιάς αν όχι ο ίδιος ο Υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος.

ΟΙ ΗΠΑ

Οι ίδιες πληροφορίες μας, επισημαίνουν ότι σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας βρίσκονται Ελλάδα και ΗΠΑ, με τους τελευταίους να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφάλεια στην περιοχή της Θράκης, δεδομένων και των άμεσων συμφερόντων που έχουν με την ανάπτυξη επενδύσεων ενέργειας στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο.

Οι Αμερικανοί επιθυμούν να μη διαταραχθεί η ηρεμία και η ισορροπία στη Θράκη, δεδομένου ότι μέσω αυτής ενισχύουν στρατιωτικά και επιχειρησιακά και άλλες χώρες της Βαλκανικής, όπως και προμηθεύουν με πολεμικό υλικό τον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια