GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νότης Μηταράκης: Έως τέλος του χρόνου θα έχουν κλείσει τα διαμερίσματα για πρόσφυγες

Όλα τα διαμερίσματα του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» αλλά και η δομή του Ελαιώνα όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, έως το τέλος του 2022 θα έχουν κλείσε...


Όλα τα διαμερίσματα του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» αλλά και η δομή του Ελαιώνα όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, έως το τέλος του 2022 θα έχουν κλείσει. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης μιλώντας στην τηλεόραση του ACTION24.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έως τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν κλείσει όλα τα διαμερίσματα φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το μέλλον των μεταναστών και των προσφύγων που κατοικούν σε αυτά, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι όσοι διαμένουν σε αυτές τις δομές, είτε θα πάρουν άσυλο είτε θα απελαθούν από την χώρα.

Για την αυξανόμενη ένταση με την Άγκυρα τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της και αν υπάρξει πρόκληση θα υπάρξει και απάντηση με σοβαρότητα, όπως έγινε και στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του ’20 στον Έβρο.

Εξήγησε δε, ότι η απόπειρα της Άγκυρας να εργαλοποίησει το μεταναστευτικό βρήκε απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ που βρέθηκαν ενωμένοι απέναντι στην απειλή.

Ο υπουργός Μετανάστευσης αναφέρθηκε και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αλλά και της Τουρκίας ότι οι ελληνικές Αρχές πραγματοποιούν push backs στους πρόσφυγες που έρχονται από την Τουρκία και αναζητούν άσυλο. Σχολίασε ότι αυτές οι κατηγορίες «ακούγονταν» και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019.

Για τους Ουκρανούς πρόσφυγες, ο κ. Μηταράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει ενισχυμένη ευρωπαϊκή βοήθεια. Για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία που ήδη έχουν αναζητήσει άσυλο στην χώρα μας, θέλοντας να προστατευθούν από την ρωσική εισβολή, τόνισε ότι ήδη υπάρχει πρόνοια και εντός δέκα ημερών δίνεται ΑΜΚΑ.

Πρόσθεσε ότι λειτουργούν στην χώρα μας τρεις δομές οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τους Ουκρανούς. Μάλιστα, όπως είπε, οι περισσότεροι Ουκρανοί επιθυμούν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους με την πρώτη ευκαιρία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια