GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Προσφορές όλο το χρόνο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανήγγειλε πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις πρόκειται να καταργηθούν, βάσει του νομοσχεδίου για την προστασία των καταναλωτών.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανήγγειλε πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις πρόκειται να καταργηθούν, βάσει του νομοσχεδίου για την προστασία των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, «έγινε αποδεκτό το αίτημα των φορέων να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, γιατί δεν αποδίδουν, δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και δυσκολεύουν τις κανονικές εκπτώσεις».

Η κατηγορία αυτή των εκπτώσεων δεν εξυπηρετεί κανέναν, ενώ ένα μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου είχε εναντιωθεί. Υπέρ της κατάργησης τάχθηκαν τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης.

Η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων θα γίνει μέσω τροπολογίας που θα κατατεθεί σε κάποιο από τα επόμενα σχέδια νόμου που θα συζητηθούν στην Βουλή.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία, θα δίνεται η δυνατότητα στις εμπορικές επιχειρήσεις να πραγματοποιούν προσφορές, όποιο διάστημα επιθυμούν μέσα στο έτος και χωρίς κανέναν περιορισμό στο ύψος των προσφορών. Σήμερα οι προσφορές που μπορούν να γίνουν είναι ως 50%.

«Επειδή τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο ενδιάμεσων εκπτώσεων, φοβηθήκαμε ότι θα δημιουργηθεί στην αγορά παρεξήγηση και ανωμαλία και γι’ αυτό δεν βάλαμε την κατάργηση σε αυτό το νομοσχέδιο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Βεβαίως, ταυτόχρονα θα αρθεί και το όριο του 50% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, για να κάνουν προσφορές στα εμπορεύματά τους οι έμποροι. Άρα, θα μπορούν να κάνουν όσες προσφορές θέλουν, για όσα προϊόντα θέλουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια