GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με πολλά προβλήματα δόθηκε η ενίσχυση για τις ζωοτροφές

  Αντιδράσεις από τους δικαιούχους για τα 180 και 200 ευρώ της ενίσχυσης

 

Αντιδράσεις από τους δικαιούχους για τα 180 και 200 ευρώ της ενίσχυσης

  • Δημήτρης Ψεμματάς:
  • «Ψίχουλα η ενίσχυση για τις ζωοτροφές. Ενώ πολλοί συνάδελφοι έχουν μείνει εντελώς εκτός της πίστωσης…

  Αργά το βράδυ της Μ. Τρίτης 19 Απριλίου κατάφεραν στο ΥπΑΑΤ να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πίστωσης της έκτακτης ενίσχυσης για τις ζωοτροφές, ύψους 2% του τζίρου των κτηνοτρόφων για το 2021. Μια ενίσχυση που πέρασε από μύρια κύματα για να δοθεί και η οποία με τον τρόπο που δόθηκε, δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστον τις ανάγκες των μονάδων, καταγγέλλουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι.

  Όπως αναφέρουν παράλληλα, εκτός του ότι τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους είναι εξαιρετικά πενιχρά, δεν λείπουν κι άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα, πολλοί αναφέρουν ότι τα ποσά που είδαν, δεν ανταποκρίνονται σε καμιά των περιπτώσεων στον τζίρο τους, ενώ υπάρχει και πολύς κόσμος που έχει μείνει εντελώς εκτός της πίστωσης.

  «Πρόκειται για πρόχειρες δουλειές που δεν ανταποκρίνονται ούτε στα κοστολόγιά μας, ούτε πουθενά αλλού. Σε απόγνωση βρίσκονται όλοι οι κτηνοτρόφοι με την πολιτική που ακολουθείται από το κράτος στο θέμα του πρωτογενούς τομέα. Η συγκεκριμένη ενίσχυση όχι απλώς δεν καλύπτει τις πραγματικές μας ανάγκες, απέκλεισε και πολλούς κτηνοτρόφους από τη διαδικασία της πίστωσης. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δικαιούχοι έλαβαν μόλις 180 ευρώ. Ενώ, σε κάποιους άλλους δόθηκαν 200 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν είναι ενίσχυση. Είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε…» σχολιάζει ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Δημήτριος Ψεμματάς.

  Βέβαια, όπως ο ίδιος διατείνεται αυτό που έχει αναστατώσει δυσάρεστα τους Έλληνες κτηνοτρόφους δεν είναι τόσο η συγκεκριμένη πενιχρή ενίσχυση αλλά το γεγονός ότι εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση για τις ημέρες του Πάσχα αδιάθετα έμειναν τα περισσότερα αμνοερίφια των Ελλήνων παραγωγών.

  «Ενώ είχαμε κλείσει, ήδη, συμφωνία με τους εμπόρους, την τελευταία εβδομάδα με αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης ήρθαν στην Ελλάδα μέσω Ρουμανίας αμνοερίφια από Σκόπια και άλλες χώρες με αποτέλεσμα τα ντόπια να μείνουν αδιάθετα. Να φανταστείτε ότι μόνο στην Ξάνθη έμειναν απούλητα 8.000 αρνιά. Εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει τακτική, δεν θα υπάρχει πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα. Θα τα παίρνουμε όλα από τρίτες χώρες…» προειδοποιεί ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια