GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Γονάτισαν» τα βενζινάδικα του βορείου Έβρου – Στις γειτονικές χώρες φουλάρουν οι οδηγοί

  Στα χειρότερα επίπεδα όλων των εποχών κυμαίνεται η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων του βορείου Έβρου, αφού οι τιμές των καυσίμων έχουν ...

 


Στα χειρότερα επίπεδα όλων των εποχών κυμαίνεται η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων του βορείου Έβρου, αφού οι τιμές των καυσίμων έχουν ξεφύγει και έτσι οι οδηγοί προτιμούν τις γειτονικές χώρες.

Με την τιμή του λιτροί να ξεπεράνει πλέον τα 2 ευρώ για τη βενζίνη και να φλερτάρει με το δίευρο για το πετρέλαιο κίνησης, το «φουλάρισμα» είναι απαγορευτικό για πολλούς/ες ιδιοκτήτες οχημάτων και έτσι «πετάγονται» μέχρι τη γειτονική Τουρκία. Το γεγονός επεσήμανε με πρόσφατες δηλώσεις της στην εφημερίδα «Γνώμη» η πρόεδρος των βενζινοπωλών βορείου Έβρου Βάσω Καλαϊτζή, που μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε και ότι «στις Καστανιές του Έβρου περνάνε πάνω από 1.000 αυτοκίνητα την ημέρα για να βάλουν στην Τουρκία. Για το κάθε λίτρο που πωλείται εκτός Ελλάδας, χάνει το ελληνικό δημόσιο 1,15 ευρώ. Καταλαβαίνουμε πόσα εκατομμύρια χάνονται εβδομαδιαίως από αυτό το πράγμα».

Βασίλης Μαυρίδης: Να δοθεί μόνιμο fuel pass στους κατοίκους του Δήμου Ορεστιάδας 

Εν τω μεταξύ, παρατηρώντας το φαινόμενο ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος με επιστολή του στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης προτείνει μόνιμη παροχή επιδότησης καυσίμων μέσω κάρτας Fuel Pass στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να μειωθεί η εκροή κεφαλαίων και φόρων στις γειτονικές χώρες.

«Με αφορμή το fuel pass και την ανταπόκριση που βρήκε, μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει στο μέτρο μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, επιδοτώντας συγκεκριμένο αριθμό λίτρων βενζίνης και υγραερίου ανά μήνα, αυτόματα με τη χρήση κάρτας κατά τη διάρκεια της πληρωμής αυτών στα πρατήρια. 

Είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο δεν θα ζημιωθεί η οικονομία της χώρας, αλλά θα υπάρξει και αύξηση εσόδων καθώς οι καταναλωτές κατανοώντας ότι η προμήθεια καυσίμων στη χώρα μας θα είναι φθηνότερη, δεν θα μπαίνουν στη διαδικασία μετακίνησης εκτός Ελλάδας για να προμηθευτούν καύσιμα.  Αξιότιμοι Υπουργοί, σας μεταφέρω την ειλικρινή αγωνία των κατοίκων της περιοχής και σας παρακαλώ να δώσετε ουσιαστική λύση για όλους», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του, ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια