GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ-Αποδομεί τις αιτιάσεις της Τουρκίας για το Αιγαίο

Επιστολή με την οποία ουσιαστικά αποδομεί τις τις μονομερείς και ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου έστειλε στον ΟΗ...


Επιστολή με την οποία ουσιαστικά αποδομεί τις τις μονομερείς και ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου έστειλε στον ΟΗΕ η Ελλάδα.

Σύμφωνα δε με διπλωματικές πηγές η επιστολή θα παραδοθεί εντός των επόμενων ωρών στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

Η εν λόγω ενέργεια από την ελληνική πλευρά έρχεται μάλιστα σε μία περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι στα… καλύτερά τους, με την Τουρκία να κλιμακώνει την ένταση και τον Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει πώς «για μένα ο Μητσοτάκης έχει τελειώσει, δεν πρόκειται να συναντηθώ ξανά μαζί του».

Στις δηλώσεις αυτές απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τόνισε ότι «αν ο πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ή δεν θα “διεθνοποιήσω” ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε έχει εσφαλμένη εντύπωση.

Με την Τουρκία είμαστε γείτονες, πάντα θα χρειάζεται να μιλάμε και πάντα θα κρατάμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας, δεν θα είμαστε ποτέ εμείς που θα διακόψουμε την επικοινωνία με τους γείτονες μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια