GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καταγγελία για μεθόδευση μετάθεσης των δημοτικών εκλογών – Αν γίνει θα παραταθεί η θητεία των δημοτικών αρχών κατά ένα έτος

  Πρωτοφανείς κυβερνητικοί αντιδημοκρατικοί- αντισυνταγματικοί σχεδιασμοί και μεθοδεύσεις καταγγέλθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ...

 


Πρωτοφανείς κυβερνητικοί αντιδημοκρατικοί- αντισυνταγματικοί σχεδιασμοί και μεθοδεύσεις καταγγέλθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Οι αποκαλύψεις-καταγγελίες αυτές , δεν έγιναν από την αντιπολίτευση. Αλλά από το Νο2 της ίδιας της « γαλάζιας» ηγεσίας της ΚΕΔΕ και από τα δυο –τρία πανελλαδικά κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη-δημάρχους της ΝΔ :

Τον Α΄Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχος πολλές τετραετίες του δήμου Αμπελοκήπων –Μενεμένης , Λάζαρο Κυρίζογλου.


Το γεγονός ότι προέρχονται από ένα τέτοιο στέλεχος, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύνουσα σημασία και σπουδαιότητα , ιδιαίτερα προς την αξιοπιστία , αυτές οι αποκαλύψεις.

Ο κ. Κυρίζογλου δεν δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο για «θεσμική εκτροπή» αν τεθούν σ΄εφαρμογή από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα , ο κ. Κυρίζογλου , κατήγγγειλε-αποκάλυψε ότι μεθοδεύεται οι προσεχεις δημοτικές εκλογές να μετατεθούν πάλι-για δεύτερη φορά- από την κυβέρνηση της ΝΔ. Και συγκεκριμένα να διεξαχθούν μαζί με τις Ευρωεκλογές το 2024. Παρατείνοντας έτσι κατά ένα χρόνο τη θητεία των τωρινών Δημοτικών Αρχών και Δημοτικών Συμβουλίων , φθάνοντας την στα πέντε έτη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ , ως γνωστόν με το δικό της νόμο , του 2020 για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές , τις έχει ήδη μεταθέσει κατά τέσσερις μήνες , ορίζοντας τες , για τον Οκτώβριο του 2023.

« Λέγεται , διαρρέεται , υφέρπει, μια φημολογία περί παράτασης της θητείας , κάτι το οποίο είναι αντίθετο με τον ψηφισθέντα νόμο και το Σύνταγμα», είπε χαρακτηριστικά , στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του , ο κ. Κυρίζογλου , «παγώνοντας» κυρίως τα στελέχη της πλειοψηφούσης παράταξης στο ΔΣ της ΚΕΔΕ .

Ο κ. Κυρίζογλου, που είναι και νομικός , προειδοποίησε ότι « κάθε παράταση μπορεί να κριθεί άκυρη», επισημαίνοντας και την πρόσφατη απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικές σειρά διατάξεων του περιβόητου νόμου Θεοδωρικάκου , που εφαρμόζεται στην Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κυρίζογλου κάλεσε την ΚΕΔΕ να λάβει επ΄αυτού ξεκάθαρη θέση καθιστώντας σαφές ότι είναι ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη.

«Η ΚΕΔΕ για λόγους δεοντολογίας, τήρησης νομιμότητας και τάξης , δεν έχουμε καμία ανάγκη από τέτοιες προτάσεις και πρέπει να ενταχθούμε εναντίον .

Τα παραμύθια ότι πρέπει να παραταθούν έως τις Ευρωεκλογές του 2024 δεν πρέπει να μας βρει σύμφωνους» είπε χαρακτηριστικά . 

Δεν υπάρχουν σχόλια