GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κι άλλο αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

  Ακόμη ένα πλοίο των ΗΠΑ κατέφθασε πριν λίγο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «USS Arlington».

 


Ακόμη ένα πλοίο των ΗΠΑ κατέφθασε πριν λίγο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «USS Arlington».
Σε αντίθεση με τα ΑμερικανοΝΑΤΟικα πλοία που έχουν δέσει το προηγούμενο διάστημα στο ακριτικό λιμάνι, αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μεταγωγικό, αλλά για στρατιωτικό πλοίο αποβατικών επιχειρήσεων.

Το αμερικάνικο αποβατικό πλοίο βρίσκεται από τις αρχές του Μάη στις ελληνικές θάλασσες, όπου αρχικά κατέπλευσε στον Βόλο για να συμμετάσχει στη διμερή άσκηση «Alexander the Great 2022», ενώ στις 10 Μάη συμμετείχε σε συνεκπαίδευση με πλοία του ελληνικού ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων και της Σκύρου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με τη φρεγάτα «Σαλαμίς», το αρματαγωγό «Χίος», καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 B Aegean Hawk.

Για την παρουσία του «USS Arlington» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ η οποία έχει ως εξής:

Ένα ακόμη πλοίο των ΗΠΑ, αυτή τη φορά στρατιωτικό αποβατικών επιχειρήσεων κατέφθασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «USS Arlington». Δεν πρόκειται για μεταγωγικό μεταφοράς στρατιωτικού υλικού όπως συνέβαινε τις προηγούμενες φορές με τα ΑμερικανοΝΑΤΟικα πλοία αλλά  από τις αρχές Μάη πλέει στις ελληνικές θάλασσες, για να συμμετέχει στη διμερή άσκηση «Alexander the Great 2022». Η πόλη μας λειτουργεί και ως χώρος αναψυχής και ξεκούρασης όχι τουριστών αλλά  φονιάδων. Έτσι προσπαθούν διάφοροι παράγοντες  να  “χρυσώσουν το χάπι” για να  παραβλέψουμε, να “ξεχάσουμε” τους κινδύνους που απειλούν το λαό.

Το γεγονός αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στον «αναβαθμισμένο» ρόλο της Αλεξανδρούπολης και της μετατροπής της σε ενεργειακό κόμβο και στρατιωτική βάση και επιπλέον οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί ,όπως το συνηθίζουν, εξακολουθούν την πολιτική των ίσων αποστάσεων και κάνουν πως δεν βλέπουν τις παραβιάσεις των τουρκικών     F-16 που σχεδόν πέταξαν πάνω από τα κεφάλια μας (έφτασαν 2,5 μίλια από την πόλη) πριν λίγες μέρες. 

Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης που και με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ανέλαβε προωθημένο ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ετοιμάζεται να χρεώσει το λαό με μια νέα αγορά του αιώνα με τα F-35.

Καταδικάζουμε αυτή την επικίνδυνη πολιτική που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα και οδηγεί το λαό στη φτώχεια και στην ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια