GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δένδιας: Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ενεργειακό, εμπορικό και αμυντικό κόμβο καλύπτει πλήρως τα συμφέροντά μας

«Η Ελλάδα έχει μεγάλο σεβασμό για την τεράστια ρωσική πολιτιστική παράδοση, τη σεβόμαστε απεριόριστα. Όλα αυτά όμως έρχονται σε ευθεία αντιπ...


«Η Ελλάδα έχει μεγάλο σεβασμό για την τεράστια ρωσική πολιτιστική παράδοση, τη σεβόμαστε απεριόριστα. Όλα αυτά όμως έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με την εισβολή σε ένα ανεξάρτητο κράτος. Η χώρα μας δεν είχε και δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα διαφορετικής πορείας απ’ αυτή που ακολουθεί, γιατί στην πραγματικότητα υπερασπίζοντας τα σύνορα όλων των κρατών, υπερασπίζεται τα δικά της σύνορα, τη δική της ανεξαρτησία, την δική της ύπαρξη. Η ύπαρξη και η ανεξαρτησία μας, δεν διασφαλίζεται μόνο με επικλήσεις περί του Δικαίου» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την «Κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».
Αναφερόμενος στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Άκουσα το αναμενόμενο επιχείρημα, «εμείς τι παίρνουμε»; Πέραν των παραχωρήσεων υλικού, των δανείων, τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, τη συμμετοχή στα μαχητικά F-35, την αντικατάσταση υλικού, σας παρακαλώ να δείτε τη συμφωνία στο πλαίσιο της σημερινής γεωπολιτικής πραγματικότητας.

 Φανταστείτε αν δεν ήταν διαθέσιμη η Αλεξανδρούπολη (σ.σ. ως βάση), τι σημασία θα είχαν τα στενά για τη Δύση τα Στενά (σ.σ. του Βοσπόρου) και πόσο δυσχερέστερη στη διαπραγμάτευση για την εθνική μας ασφάλεια θα ήταν.

Και βεβαίως η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε εμπορικό, ενεργειακό και αμυντικό κόμβο καλύπτει πλήρως το ελληνικό συμφέρον, αυτή είναι η θέση μας. Επίσης, η κυβέρνηση θέλει την αμερικανική συνεργασία, δεν την απεύχεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια