GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κομισιόν: Τίτλοι τέλους της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα τον Αύγουστο

  Τη λήξη της ενισχυμένης εποπτείας και των μέτρων στήριξης τον Αύγουστο προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα στην έκθεση που συνέτ...

 


Τη λήξη της ενισχυμένης εποπτείας και των μέτρων στήριξης τον Αύγουστο προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα στην έκθεση που συνέταξε για τη 14η μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Με την έκθεση αυτή η Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους, καθώς -όπως αναφέρεται- «η Ελλάδα προχώρησε σε βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης 2007-2008»

Η Επιτροπή τονίζει ότι δεν μπορεί να παρατείνει την ενισχυμένη εποπτεία για την ελληνική οικονομία, μετά τη λήξη της στις 20 Αυγούστου 2022, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εάν δεν παραταθεί η ενισχυμένη εποπτεία, η παρακολούθηση της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της Ελλάδας θα συνεχιστεί στο πλαίσιο τόσο της μετα-προγραμματικής επιτήρησης και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου», τονίζει η Επιτροπή. Θα συνεχίσουν επίσης να ακολουθούνται σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας.

Η παρακολούθηση των ειδικών δεσμεύσεων που θα χρησιμεύσουν ως βάση για την τελική δόση των μέτρων για το χρέος θα πραγματοποιηθεί σε μια πρώτη έκθεση εποπτείας μετά το πρόγραμμα που θα εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια