GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο «σφυρί» διαμάντι με μέγεθος μπάλας του γκολφ

  Το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στην ιστορία, βγαίνει στο σφυρί αυτή την εβδομάδα στην Γενεύη από τον οίκο Christi...

 


Το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στην ιστορία, βγαίνει στο σφυρί αυτή την εβδομάδα στην Γενεύη από τον οίκο Christie’s.

Ονομάζεται «The Rock» και πρόκειται για διαμάντι από την Νότιο Αφρική 228,31 καρατίων, με το μέγεθός του να είναι αντίστοιχο με μία μπάλα του γκολφ. Το πολύτιμο πετράδι αναμένεται να πωληθεί για τουλάχιστον 30 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Christie’s.

Το συγκεκριμένο διαμάντι, πέρα από το μέγεθός του έχει και μία ακόμη ιδιαιτερότητα: έχει το τέλειο σχήμα «αχλαδιού».

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Reuters ο Max Fawcett, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του Christie’s στην Γενεύη: «Συχνά με αυτά τα μεγαλύτερα πετράδια θυσιάζεται το σχήμα, ώστε να διατηρηθεί το βάρος. Αυτό είναι ένα εντελώς συμμετρικό σχήμα αχλαδιού…ένας από τους σπανιότερους λίθους που έχουν δοθεί ποτέ σε δημοπρασία».


φωτ. Reuters

Παράλληλα με το «The Rock», ο οίκος δημοπρατεί και ένα κίτρινο διαμάντι 205,07 καρατίων, το οποίο ονομάζεται «Διαμάντι του Ερυθρού Σταυρού», καθώς ένα μέρος των εσόδων θα διανεμηθεί στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, που έχει έδρα στη Γενεύη.

Το συγκεκριμένο διαμάντι, είχε δημοπρατηθεί για πρώτη φορά από τον οίκο Christie’s το 1918 στο Λονδίνο, όταν πολλοί πουλούσαν πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα, ώστε να προσφέρουν ενισχύσεις στον πόλεμο. Τα έσοδα από το διαμάντι – με τωρινά δεδομένα – αξίας 12.350 δολαρίων, είχαν διοχετευθεί εν μέρει στον Ερυθρό Σταυρό της Βρετανίας. Σήμερα, η τιμή του διαμαντιού κυμαίνεται μεταξύ 7 και 10 εκατ. δολαρίων.

  • φωτ. Reuters
  • moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια