GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με κάθε λαμπρότητα οι Απόστρατοι Ξάνθης τίμησαν την Αγία Ειρήνη

  Στην Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, οι Απόστρατοι Ξάνθης τίμησαν τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης. Των πανηγυρικών εκδηλώσεων και τ...

 


Στην Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, οι Απόστρατοι Ξάνθης τίμησαν τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης. Των πανηγυρικών εκδηλώσεων και των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας, πλαισιωμένος από τους Αρχιμανδρίτες Ιωακείμ και Ανθίμου, τον εφημέριο της Μονής και τον διάκονο Νεκτάριο.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και στο νόημα του ονόματος της Αγίας Ειρήνης, την προσφορά της γυναίκας στην κοινωνία και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την χαρά της Αναστάσεως και την Ειρήνη του Θεού, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Τέλος έκανε μνεία και για την ηγουμένη Σέργια, που έφυγε τόσα πρόωρα από κοντά μας.

Ομιλία πραγματοποίησε και ο πρόεδρος της Ένωσης, Θεοφάνης Καραμπιπέρης ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας και τον τρόπο που έχει ανακηρυχτεί προστάτιδα τόσο της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΑΣΑ), όσο και των Συνδέσμων – Ενώσεων Αποστράτων με καταστατικές διατάξεις από τις ιδρύσεως τους.

Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Πασχάλης Γιώρης, οι πρόεδροι: του Παραρτήματος Ξάνθης της ΕΑΑΣ κ. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, του Συνδέσμου Εφέδρων κ. Ιωάννης Σπυριδόπουλος, με τον αντιπρόεδρο κ. Φίλιππο Μαλουσάρη, του Συνδέσμου Αποστράτων Σάμου και μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΑ κ. Γιώργο Αβραμίδη, της ΣΚΑ Ξάνθης κ. Νικόλαος Γουναρίδης, της ΙΡΑ Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης με τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Δετσαρίδη και ο πρώην Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός, τον οποίο η Ένωση μας τον τίμησε με την εικόνα της Αγίας Ειρήνης, για τον πολύπλευρη και ανιδιοτελή προσφορά του.

Και τις δύο ημέρες ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Μονής προς τιμή όλων όσων παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις και τίμησαν την Αγία προστάτιδα της Ένωσης μας, τους οποίους ευχαρίστησε ο πρόεδρος.






Δεν υπάρχουν σχόλια