GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δένδιας: Θέλουμε την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και ξέρουμε ότι αυτό ενοχλεί τον Ερντογάν

«Εξετάζαμε ακόμη και 10ετή επέκταση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ»


«Εξετάζαμε ακόμη και 10ετή επέκταση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ»

Στη σημασία της νέας τροποποιημένης αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών επικεντρώθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κάνοντας λόγο για αναβάθμιση της χώρας μας.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, η επιλογή της πενταετίας ως διάρκεια της παρούσας συμφωνίας αντί του ενός έτους, ήταν επιλογή της κυβέρνησής μας, επειδή αυτό προτάσσει το εθνικό συμφέρον.

«Να σας πω ότι υπήρχε σκέψη στην κυβέρνηση ακόμα και για δεκαετία, εμείς θέλουμε την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη χώρα δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας ότι είμαστε αυτοί που διώχνουμε τις βάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και θέλουμε και την παρουσία στο στρατόπεδο Γιαννούλη (σ.σ. που βρίσκεται στην ίδια περιοχή). Ναι, τη θέλουμε και να σας πω πόσο φαίνεται ότι είχαμε δίκιο, ποιο ήταν το πρώτο πράγμα για το οποίο διαμαρτυρήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν; Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που τον ενόχλησε και το έβαλε και στη δημοσιότητα; Είναι ακριβώς αυτό».

Μάλιστα, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Δένδιας τόνισε πως η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό και ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστά πατριωτισμό. «Η Ελλάδα οφείλει να ανοίξει και αυτή η συμφωνία. Είναι ένα εργαλείο να αισθανθούμε ασφαλείς εσωτερικά για να μπορέσουμε όντας ασφαλέστεροι να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. 

Πρέπει να μεγαλώσουμε την αντίληψή μας για τα πράγματα και όχι να επανέλθουμε σε σύνδρομα φοβικά που τελικά μέσα από τον περιορισμό αντί να μας ενδυναμώνουν μας αποδυναμώνουν και μας περιορίζουν», ήταν τα λόγια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια