GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Τουρκία αναμένει φέτος πάνω από 5.000.000 Γερμανούς τουρίστες!

H Τουρκία αναμένει να φιλοξενήσει περισσότερους από 5 εκατομμύρια ταξιδιώτες από τη Γερμανία, δήλωσε την Κυριακή η πρόεδρος της Ένωσης Τουρκ...


H Τουρκία αναμένει να φιλοξενήσει περισσότερους από 5 εκατομμύρια ταξιδιώτες από τη Γερμανία, δήλωσε την Κυριακή η πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya.

Τα σχόλιά του έρχονται μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ένωσης Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας (VUSR) που ανέφερε ότι οι Γερμανοί συνταξιούχοι θα πρέπει να κάνουν διακοπές σε θερμότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι δηλώσεις του VUSR ήταν μάλλον μια ασυνήθιστη πρόταση ενόψει μιας πιθανής έλλειψης ή υψηλότερων τιμών ενέργειας εν μέσω μιας πιθανής απότομης διακοπής των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου προκειμένου η Γερμανία να «εξοικονομήσει ενέργεια».

Η ένωση πρότεινε την αποστολή των ηλικιωμένων πολιτών για διακοπές σε θερμότερες περιοχές κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, αναφέροντας ως πιθανούς προορισμούς την Τουρκία, την Τυνησία και το ισπανικό τουριστικό νησί της Μαγιόρκα.

Και η κυβέρνηση θα μπορούσε να ενθαρρύνει περισσότερους πολίτες, ορισμένοι από τους οποίους ήδη περνούν τον χειμώνα σε ορισμένες από αυτές τις τοποθεσίες, επιδοτώντας τέτοια ταξίδια, δήλωσε η πρόεδρος της VUSR Marija Linnhoff στην εφημερίδα Mallorca Zeitung.

Η Linnhoff πρότεινε μάλιστα επιδοτήσεις έως και 500 ευρώ (527,69 δολάρια) για να γίνουν τα ταξίδια αυτά πιο προσιτά.

Αναφέροντας ότι οι τουρίστες μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας από διάφορες χώρες, ιδίως ευρωπαϊκές, προτιμούν προορισμούς στην Τουρκία, h Bağlıkaya σημείωσε ότι αναμένουν ότι οι κινήσεις διακοπών και ταξιδιών του τμήματος άνω της μέσης ηλικίας θα επιταχυνθούν, εάν ικανοποιηθεί το αίτημα της VUSR για επιδοτούμενες πωλήσεις διακοπών από το γερμανικό κράτος.

Οι διακοπές και οι ταξιδιωτικές κινήσεις του τμήματος άνω της μέσης ηλικίας αποτελούν ήδη ένα σημαντικό τμήμα του τουρισμού, είπε, προσθέτοντας ότι η Γερμανία κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών με υψηλό αριθμό ηλικιωμένων και συνταξιούχων.

«Ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν συντάξεις στη χώρα πλησιάζει τα 26 εκατομμύρια», δήλωσε η Bağlıkaya.

Τονίζοντας ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό οικονομικό μέγεθος που βασίζεται στις συντάξεις σε ανεπτυγμένες χώρες όπως η Γερμανία, η Bağlıkaya είπε: «Οι δαπάνες των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες για τον τουρισμό αποτελούν ένα σημαντικό δυναμικό».

Είπε ότι η φιλοξενία ηλικιωμένων τουριστών κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα κρατήσει ενεργές τις εγκαταστάσεις που γενικά παραμένουν αδρανείς κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Η γερμανική ένωση εκπροσωπεί περισσότερα από 7.000 ταξιδιωτικά γραφεία στη χώρα.

Το ρωσικό φυσικό αέριο είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και ειδικότερα για τη Γερμανία. Όμως το Βερολίνο δέχεται πιέσεις για να λύσει μια επιχειρηματική σχέση που σύμφωνα με τους επικριτές συμβάλλει στη χρηματοδότηση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει ως στόχο να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία στο μηδέν το συντομότερο δυνατό, αλλά έχει αντιταχθεί στην άμεση διακοπή των εισαγωγών.

Εν τω μεταξύ, έχουν καταβληθεί προσπάθειες για τη διαφοροποίηση της βιομηχανίας και των αγορών, καθώς και για να μπορέσει η Τουρκία να αξιοποιήσει στο έπακρο την περίοδο εκτός καλοκαιριού.

Η νότια Αττάλεια και οι γύρω περιοχές προτιμώνται συχνά από τους Γερμανούς υπηκόους, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες τουριστικές πηγές της Τουρκίας.

Η Γερμανία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Τουρκίας πέρυσι αμέσως μετά τη Ρωσία. Περίπου 3,1 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες έφτασαν στην Τουρκία πέρυσι, μια αύξηση 175,7% σε ετήσια βάση από 1,1 εκατομμύρια το 2020, που επισκιάστηκε από την πανδημία του κοροναϊού.

Ο αριθμός εξακολουθεί να είναι κάτω από τα 5 εκατομμύρια το 2019 πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας. Οι αφίξεις είχαν φθάσει σε ρεκόρ περίπου 5,5 εκατομμυρίων το 2015.































Δεν υπάρχουν σχόλια