GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Tο Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων φιλοξένησε μαθητές και εκπαιδευτικούς από Πολωνία, Πορτογαλία, Γαλλία

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus+»με τίτλο “Sustainable Environment” 2020-1-FR01-KA229-080414_4 την εβδομάδα που πέρασε, από τις 3 έως ...


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus+»με τίτλο “Sustainable Environment” 2020-1-FR01-KA229-080414_4 την εβδομάδα που πέρασε, από τις 3 έως τις 10 Απριλίου, το Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων φιλοξένησε 13 μαθητές και 7 εκπαιδευτικούς από την Πολωνία-SzkołaPodstawowanr-Elblągu–Polska, την Πορτογαλία-Agrupamento de Escolas De Montemor-o-Novo και τη Γαλλία-College Les Deux Canons France -Reunion (συγκεκριμένα από το Ρεϋνιόν).

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές που διέμειναν σε σπίτια μαθητών μας και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της περιοχής μας, να βρεθούν σε σημεία ιστορικού,  πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και γεωλογικού ενδιαφέροντος, να γευτούν τις τοπικές γεύσεις και να πάρουν μέρος από κοινού σε δράσεις και συζητήσεις που αφορούσαν την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Έτσι λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν το σχολείο μας, γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας του και, γενικά, το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσημη τελετή υποδοχής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αβδήρων όπου τα σχολεία παρουσίασαν τη δουλειά τους σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Δήμαρχος Αβδήρων υποδέχτηκε και καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα. 

Τις επόμενες μέρες οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη λίμνη Βιστονίδα και να κάνουν παρατήρηση των υδρόβιων πουλιών σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Βιστονίδας-Ισμαρίδας γνωρίζοντας, έτσι, τη βιοποικιλότητα της περιοχής μας, να ξεναγηθούν στην παλιά πόλη της Ξάνθης γνωρίζοντας την ιστορία του τόπου μας, να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων και τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων, στον οποίο είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια εικονική ανασκαφή σαν μικροί αρχαιολόγοι, να επισκεφτούν το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης όπου είδαν τη συλλογή των παραδοσιακών φορεσιών και συμμετείχαν στην εκμάθηση παραδοσιακών χορών, να επισκεφτούν το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και Αβδήρων γνωρίζοντας την παράδοση του τόπου μας, να επισκεφτούν τα στενά του Νέστου και το παρατηρητήριο των Ιμέρων, όπου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διοργάνωσε το ΚΠΕ Βιστονίδας, να επισκεφτούν το Σπίτι της Σκιάς, όπου ο καλλιτέχνης Τριαντάφυλλος Βαΐτσης τους εξήγησε τη φιλοσοφία της τέχνης Shadow Art και του Trash Art. Τέλος, επισκέφτηκαν το σπήλαιο της Αλιστράτης γνωρίζοντας τον πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμό του και το μουσείο καπνού στην Καβάλα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω σχολείων όλη αυτή την εβδομάδα υλοποίησης του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν, να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια, να ανταλλάξουν απόψεις και καλές πρακτικές σε σχέση με τη βιωσιμότητα, να καλλιεργήσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και ιδιαίτερα τη χρήση της αγγλικής γλώσσας, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και, γενικά,  να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη και εμπειρίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια