GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αποτρίχωση με laser

Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ασχολείται με τη δημοφιλέστερη μέθοδο αποτρίχωσης, τα lasers.


Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ασχολείται με τη δημοφιλέστερη μέθοδο αποτρίχωσης, τα lasers.

Η δερματολόγος – αφροδισιολόγος, Βάσω Ιακωβάκη, εξήγησε τι ακριβώς κάνουν, αλλά και πόσο μόνιμα είναι τα αποτελέσματά τους.

«Το laser στις ευαίσθητες περιοχές γίνεται με απόλυτη ασφάλεια. Υπάρχουν lasers τελευταίας τεχνολογίας που είναι απόλυτα ασφαλή και έχουν και καλή αποτελεσματικότητα. Σημαντικό είναι να γίνονται σε πιστοποιημένα δερματολογικά ιατρεία», σημείωσε αρχικά.

«Οι άνθρωποι που έχουν ανοιχτό χρώμα δέρματος και σκούρα τρίχα έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα στην αποτρίχωση. Τώρα υπάρχουν και νέας γενιάς μηχανήματα που μπορούν να αποτριχώσουν ανθρώπους με σκούρο δέρμα, χωρίς να γίνονται εγκαύματα και με καλά αποτελέσματα», συνέχισε.

Αναφερόμενη στις περιοχές που είναι δύσκολο το να δούμε μόνιμο αποτέλεσμα, η κ. Ιακωβάκη εξήγησε: «Υπάρχουν περιοχές που ονομάζονται ορμονοεξαρτώμενες, όπως πχ το πρόσωπο σε γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία. Σε αυτές τις γυναίκες είναι δύσκολο να πούμε ότι χρειαζόμαστε συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών γιατί μπορεί να πάρει πολύ καιρό για να δουν αποτέλεσμα και πολλές συνεδρίες. Μπορεί δηλαδή να κάνουν αποτρίχωση για χρόνια, και πάλι να μην έχουν φύγει οι τρίχες από το πρόσωπό τους».

«Για το σώμα εφόσον γίνουν σε σωστό χρόνο οι συνεδρίες και με σωστές παραμέτρους, μπορούμε μετά από κάποιες συνεδρίες να πετύχουμε τουλάχιστον 80-90% μείωση της τριχοφυΐας. Ο μέσος όρος είναι 7-8 συνεδρίες, αλλά αυτό εξαρτάται. Όταν πια οι τρίχες φύγουν, η αποτρίχωση είναι μόνιμη», πρόσθεσε.

«Στην αρχή είναι σημαντικό η αποτρίχωση να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δηλαδή ανά περίπου 40 ημέρες. Τα διαστήματα αυτά όσο περνούν οι συνεδρίες γίνονται πιο αραιά, και μετά μπορεί να γίνεται μια συντήρηση 1-2 φορές το χρόνο», τόνισε η ίδια.

Μιλώντας, τέλος, για όσους πρέπει να αποφεύγουν τα lasers, υπογράμμισε: «Οι άνθρωποι που έχουν φωτοευαισθησία και φωτοαλλεργία πρέπει να αποφεύγουν την αποτρίχωση με laser, γιατί το φως του laser μπορεί να προκαλέσει έξαρση. Επίσης κάποιοι άνθρωποι που έχουν αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η λεύκη. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν τατουάζ δεν μπορούν να κάνουν αποτρίχωση με laser γιατί θα αλλοιωθεί το αποτέλεσμα».

Πηγή: in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια