GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΝΑΤΟικό στρατιωτικό υλικό της Πορτογαλίας στην Αλεξανδρούπολη

«Το γαϊτανάκι της εμπλοκής της χώρας μας και της περιοχής μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν έχει τέλος. Σειρά έχει η μεταφορά πολεμικού υλι...


«Το γαϊτανάκι της εμπλοκής της χώρας μας και της περιοχής μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν έχει τέλος. Σειρά έχει η μεταφορά πολεμικού υλικού μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και του οδικού δικτύου του Έβρου, αυτή τη φορά πορτογαλικής προέλευσης», τονίζει σε ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ.

  • Προσθέτει:

«Ο ελλιμενισμός στην Αλεξανδρούπολη του οχηματαγωγού “AYA M” που μετέφερε στρατιωτικό υλικό των ενόπλων δυνάμεων της Πορτογαλίας, οι οποίες μετέχουν στο ΝΑΤΟ, γίνεται την ίδια ώρα που ελληνικά στρατιωτικά τμήματα στέλνονται εκτός συνόρων ακόμα και στη Μοζαμβίκη (πρώην πορτογαλική αποικία) σε ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι βαριές. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, καμιά εμπλοκή της χώρας μας και της περιοχής μας, κανένας Έλληνας στρατιωτικός να μη βρίσκεται εκτός συνόρων.

Τεράστιες ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που επί ημερών του “θεμελιώθηκε” η αμερικανοΝΑΤΟική βάση στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και σήμερα στηρίζει την “ολίγον” εμπλοκή και σπέρνει αυταπάτες ότι υπάρχει μια δήθεν πιο φιλειρηνική εμπλοκή.

Άλλωστε οι Πορτογάλοι, που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πρότυπο, πρωτοστατούν μαζί με την Ισπανία στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και στην ψήφιση πολεμικών προϋπολογισμών σε βάρος των λαών τους. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστικός στο ξελάσπωμα των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων και στο “ξέπλυμα” της ελληνικής συμμετοχής στον πόλεμο.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει ήδη με “χίλιους τρόπους” τις συνέπειες του πολέμου, όπως προηγουμένως πλήρωσε το κόστος της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας, της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Την ίδια ώρα που οι μεγάλοι όμιλοι ξεζουμίζουν κάθε ευρώ από τον πλούτο που παράγει ο λαός, είναι οι μόνοι κερδισμένοι από τη μεταφορά LNG, το Ταμείο Ανάκαμψης, τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και μέτρα. Τα συμφέροντά τους στηρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, για αυτό παρά τις επιμέρους διαφορές τους στα μεγάλα και στα κρίσιμα συμφωνούν, η μια συμπληρώνει την αντιλαϊκή κληρονομιά της προηγούμενης.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να κλείσει τα αυτιά του στους παπαγάλους του συστήματος που προσπαθούν να τον πείσουν πως τα τανκς και το υπόλοιπο πολεμικό υλικό τα πάνε για βόλτα στην Πολωνία και στη Ρουμανία διασχίζοντας χιλιάδες χιλιόμετρα. Να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και της περιοχής μας, ενάντια στη μετατροπή της σε ορμητήριο και θύτη άλλων λαών, αλλά και σε θύμα, μιας και γίνεται μαγνήτης αντιποίνων. Σε πείσμα όλων αυτών, που έχοντας εξασφαλίσει παχυλούς μισθούς καλωσορίζουν κάθε τόσο τους μακελάρηδες, να βροντοφωνάξουμε ότι είναι ανεπιθύμητοι. Δίνουμε δυναμική απάντηση στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και κάθε μέρα.

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια