GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλλάζει λειτουργία ο ΕΟΠΥΥ – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Ένα νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Απριλίου, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας, και το οποίο αλλάζει άρδην τον ...

Ένα νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Απριλίου, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας, και το οποίο αλλάζει άρδην τον τρόπο που θα λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ απέναντι στους ασθενείς.

Ειδικότερα όλες οι συμβάσεις που θα κάνει ο ΕΟΠΥΥ με διαγνωστικά κέντρα θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε οι ασφαλισμένοι να λαμβάνουν υπηρεσίες με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Διαγνωστικές εξετάσεις με…απόδειξη

Πάντως όσοι θα κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις ουσιαστικά θα πρέπει και να αποδεικνύουν ότι τις πραγματοποιούν. Και αυτό διότι εντός του μηνός αναμένεται να ξεκινήσει real-time έλεγχος για τις διαγνωστικές εξετάσεις ώστε να μπορούν οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ να διαπιστώσουν ποιες εξετάσεις εκτελούνται πραγματικά και ποιες χρεώνονται στον ΕΟΠΥΥ πλασματικά.

Γεγονός που σημαίνει ότι τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια αυτομάτως και ψηφιακά θα μεταφέρουν τη διεξαγωγή των εξετάσεων στον Οργανισμό.

Το σημαντικό όμως για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού είναι πως όπου θα κάνουν πια τις εξετάσεις τους, τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιούνται θα πρέπει να είναι τελευταίας τεχνολογίας.

Και αυτό διότι θα ορίζεται στο νομοσχέδιο ότι θα πρέπει να είναι συγκεκριμένων τομών (για τα απεικονιστικά μηχανήματα) αλλά και συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Τα κριτήρια αναμένεται να είναι απολύτως σαφή αφού ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει δηλώσει πως όποιος δεν τα πληροί δεν θα κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι λεπτομέρειες πάντως αναμένεται να καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Και για να διασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων, θα επιβάλλεται και «τιμωρία» σε όσα διαγνωστικά κέντρα δεν διαθέτουν ποιοτικά μηχανήματα.

Πηγή:ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια