GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

Πως μπορείς να αξιοποιήσεις το λάδι καρύδας

  Το λάδι καρύδας θεωρείται εδώ και πολύ καιρό μια «θεραπεία» ομορφιάς… και όχι άδικα.

 


Το λάδι καρύδας θεωρείται εδώ και πολύ καιρό μια «θεραπεία» ομορφιάς… και όχι άδικα.

Σε έναν τέλειο κόσμο, αυτό το έλαιο με αυτήν την τόσο γλυκιά μυρωδιά θα εξαφάνιζε ως δια μαγείας δερματικές παθήσεις όπως ακμή και το έκζεμα, θα έκανε τα μαλλιά λεία, απαλά, ενώ θα βοηθούσε να γίνουν πιο πυκνά και μακριά, και θα ήταν η κατάλληλη skincare αγωγή για τέλειο δέρμα.

Νομίζω είναι ξεκάθαρο σε όλους, ότι δεν υπάρχει κανένα συστατικό που να κάνει θαύματα. Ωστόσο, αν αναλύσουμε όλα τα φυτικά συστατικά και τις ιδιότητες του, το έλαιο καρύδας μπορεί να κάνει αρκετά.

Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ομορφιάς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά και διαφορετικά πράγματα -συμπεριλαμβανομένων θεραπειών περιποίησης δέρματος και μαλλιών. Είναι ένα υπέροχα ενυδατικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα ομορφιάς και ρουτίνες περιποίησης του δέρματος, το οποίο λειτουργεί πολύ καλά από μόνο του.

Το λάδι καρύδας είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, όμως λιώνει εύκολα όταν θερμαίνεται με τα χέρια ή όταν κάνουμε μασάζ με αυτό.

  • Ας δούμε αναλυτικά όμως τις πολλαπλές του χρήσεις.

1. Ενυδατική κρέμα σώματος

Επειδή το λάδι καρύδας είναι αρκετά φαγεσωρογόνο, πολλοί δερματολόγοι δεν το συνιστούν για χρήση στο πρόσωπο – ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα – όμως στο σώμα είναι τρομερό. Αντί να το χρησιμοποιείτε για να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ξεσπάσματα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ενυδατική κρέμα για το σώμα επειδή είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

2. Ανακούφιση από το έκζεμα

Η λέξη-κλειδί εδώ είναι «ανακούφιση». Όπως αναφέραμε, το λάδι καρύδας δεν πρόκειται να θεραπεύσει καμία κατάσταση -συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος- αλλά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να μετριάσει ορισμένα από τα συμπτώματα, όπως ξηρότητα και κνησμό.

3. Ντεμακιγιάζ

Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ντεμακιγιάζ γιατί διασπά τις λιποδιαλυτές ακαθαρσίες όπως το μακιγιάζ, καθώς και το σμήγμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για το λιπαρό δέρμα. Αν φοράτε πολύ μακιγιάζ ή έχετε περισσότερο λιπαρό τύπο δέρματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ως καθαριστικό για αρχή -το οποίο θα ακολουθήσει κι ένα απαλό καθαριστικό με βάση το νερό για έναν πιο ολοκληρωμένο καθαρισμό.

4. Conditioner

Παλεύετε με τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά που είναι ταλαιπωρημένα και επιρρεπή σε σπάσιμο; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ως conditioner. Το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό για να μαλακώσετε τις άκρες σας αλλά και για να αποκαταστήσετε βλάβες στα στελέχη των μαλλιών σας που έχουν προκύψει από το χρώμα, τη θερμότητα και τον ήλιο.

5. Scrub σώματος

Εάν τα άκρα σας φαίνονται θαμπά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας, να φτιάξετε το δικό σας scrub σώματος για να κάνετε απολέπιση για πιο φωτεινό και απαλό δέρμα. Το λάδι καρύδας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του ερεθισμού από την απολέπιση, αρκεί να συνδυαστεί με κόκκους -ζάχαρη, αλάτι.

6. Lip Balm

Η σύνθεση των λιπιδίων του βοηθά στην αναπλήρωση των χαμένων συστατικών που οδηγούν σε ξηρό, σκασμένο δέρμα χειλιών. Αυτό κάνει το λάδι καρύδας να είναι απαραίτητο βάλσαμο για τα χείλη.

Πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια