GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Μάγεψε» το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 9/4/22, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η παράσταση “Τι σε μέλλει εσένανε από πού είμαι ...

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 9/4/22, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η παράσταση “Τι σε μέλλει εσένανε από πού είμαι εγώ”, τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. 

  Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στα τραγούδια της προσφυγιάς μετά από έρευνα, κείμενα και παρουσίαση του εθνομουσικολόγου κ. Λάμπρου Λιάβα. Συμμετείχαν η Λιζέτα Καλημέρη, η Μελίνα Κανά, η Μαριώ και το μουσικό σχήμα Rodopi Ensemble, αποτελούμενο από τον Δρόσο Κουτσοκώστα στο τραγούδι και το λαούτο, τον Κυριάκο Πετρά στο βιολί, τον Νίκο Αγγούση στο κλαρίνο, τον Άλκη Ζοπόγλου στο κανονάκι και τον Γιώργο Παγκοζίδη στα κρουστά.


Ποντιακή λύρα έπαιξε ο Μιχάλης Καλιοντζίδης και ούτι η Μαρίνα Λιόντου-Μοχάμεντ. Τη χορευτική επιμέλεια είχε το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης υπό την καθοδήγηση του δασκάλου του, Κυριάκου Αθανασιάδη. Επίσης συμμετείχαν και οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Θεσσαλονίκης (με υπεύθυνο χορού τον Γ. Σοφιανίδη), της Πρότυπης Καλλιτεχνικής Ομάδας Χορού ”Έκνευσις” του Κ. Νικολαΐδη και του Συλλόγου Μικρασιατών Νικομήδειας “Οι Κιζδερβενιώτες” (με υπεύθυνο χορού τον Δ. Χατζηαγγελίδη).



Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης ευχαριστεί θερμά τους Ξανθιώτες που παραβρέθηκαν στο Μέγαρο για να παρακολουθήσουν την παράσταση και να υποστηρίξουν τη συμμετοχή του. Αξίζει να αναφερθούν και τα επαινετικά σχόλια προς τις κυρίες του Δ. Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης για την άψογη διοργάνωση της μετάβασης και συμμετοχή τους.

  Επίσης συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την άριστη συνεργασία και την εξαιρετική ευκαιρία η χορευτική του ομάδα να συνεργαστεί με όλους τους παραπάνω καταξιωμένους και αξιόλογους συντελεστές. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον δάσκαλό του κ. Κυριάκο Αθανασιάδη για τη χορευτική επιμέλεια της εκδήλωσης και όλα τα μέλη της χορευτικής του ομάδας που με το ήθος και τη χορευτική τους επίδοση δικαίωσαν τον δάσκαλό τους και ανέδειξαν το έργο του Σωματείου μας.

  Ήταν μια μοναδική εκδήλωση, που καθήλωσε αλλά και ενθουσίασε τους θεατές, αντάξια του πλούτου και της συνεισφοράς των προσφύγων μας στο μεγαλείο της ελληνικής παράδοσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια