GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ίδρυση νέων τμημάτων στο ΔΠΘ και νέας πανεπιστημιούπολης στο Διδυμότειχο ανακοίνωσε ο υφ. Παιδείας

Έχει εντοπιστεί η περιοχή όπου θα χτιστεί η νέα Πανεπιστημιούπολη Διδυμοτείχου και με τη βοήθεια της περιφέρειας εκπονούνται ήδη οι σχετικές...


Έχει εντοπιστεί η περιοχή όπου θα χτιστεί η νέα Πανεπιστημιούπολη Διδυμοτείχου και με τη βοήθεια της περιφέρειας εκπονούνται ήδη οι σχετικές μελέτες

  Την ίδρυση νέων τμημάτων Ψυχολογίας στο  Διδυμότειχο και Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος, ενώ όπως είπε:

  Τμήμα Ψυχολογίας: Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα στηρίξουμε και με άλλα μέτρα το Δημοκρίτειο. Θα δημιουργηθεί Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

  Πανεπιστημιούπολη Διδυμοτείχου: Ήδη υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ του δήμου και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει εντοπιστεί η περιοχή όπου θα χτιστεί η νέα Πανεπιστημιούπολη Διδυμοτείχου και με τη βοήθεια της περιφέρειας εκπονούνται ήδη οι σχετικές μελέτες.

  Νέο Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή: Επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθεί –μετά δηλαδή το Τμήμα Ψυχολογίας Διδυμοτείχου- και Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή με απώτερο στόχο  να αγκαλιάσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο  Θράκης και όλη την Περιφέρεια.

  Νοσηλευτική  Διδυμοτείχου: Πότε άρχισαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα με τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου; Όταν έγινε πανεπιστημιακό τμήμα το 2019. Μετά το 2019 υποχρεωτικώς όλοι οι διδάσκοντες πρέπει να έχουν διδακτορικό δίπλωμα. Πού να βρεις ανθρώπους με διδακτορικό δίπλωμα στο Διδυμότειχο που να έχουν εξειδικευτεί στη Νοσηλευτική και πόσους μπορείς να βρεις; Αποτέλεσμα: Πλείστα μαθήματα της Νοσηλευτικής δεν διδάσκονταν στο συγκεκριμένο τμήμα λόγω ελλείψεως καθηγητών με διδακτορικό.

  Στηρίζουμε το ΔΠΘ: Εμείς τι κάνουμε; Εμείς στηρίζουμε συνειδητά τη στρατηγική επιλογή της δημιουργίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Θεωρούμε ότι το Δημοκρίτειο πέτυχε στο έργο του. Αποτελεί εδώ και χρόνια ατμομηχανή αναπτύξεως της ευρύτερης περιοχής. Η στέρεη επιστημονική γνώση που προσφέρει, η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού νέων ανθρώπων που φοιτούν στα τμήματα, το ακαδημαϊκό προσωπικό έχουν αλλάξει την περιοχή. Άνθρωποι οι οποίοι πήγαν στην Κομοτηνή τη δεκαετία του ’70 έχουν να λένε για το πώς έχει αλλάξει μέσα σε αυτές τις δεκαετίες πλήρως η εικόνα της περιοχής.

  Αυξήσαμε τον αριθμό των θέσεων: Αυτή την επιλογή στηρίζουμε με συγκεκριμένα μέτρα. Αυξήσαμε τον αριθμό των θέσεων στο Δημοκρίτειο. Περιορίσαμε την ανεξέλεγκτη μετεγγραφή φοιτητών από ακριτικά πανεπιστήμια προς τα μεγάλα αστικά κέντρα ορίζοντας συγκεκριμένα αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και κοινωνικά δίκαια κριτήρια. Αυξήσαμε ειδικά στη Θράκη το στεγαστικό επίδομα για τους φοιτητές της περιοχής. Αυξήσαμε συγκριτικά με άλλα ΑΕΙ τον αριθμό των νέων μελών ΔΕΠ. Επίσης, στη Θράκη όλοι οι φοιτητές έχουν σίτιση.

  Φοιτητικές Εστίες: Συνεχίζουμε με τη δημιουργία φοιτητικών εστιών και νέων υποδομών για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ούτως ώστε ένας γονιός να μην έχει να σκέφτεται πού θα μείνει το παιδί του όταν θα ανέβει πάνω. Σημειώνουμε τα όσα αναφέρονται και θα επεκτείνουμε το τεχνολογικό campus που θα έχει ως επίκεντρο την Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και θα υποστηρίζει τις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Είναι αυτές οι επιχειρήσεις στις οποίες κάνουν πρακτική άσκηση οι φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια