GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επαναπροσέγγιση Ισραήλ-Τουρκίας στον τομέα της Ενέργειας

Ολο ένα και πιο κοντά έρχονται το τελευταίο διάστημα Τουρκία και Ισραήλ, αφήνοντας πίσω την «ψυχροπολεμική περίοδο» του 2018 όταν οι δύο χώρ...


Ολο ένα και πιο κοντά έρχονται το τελευταίο διάστημα Τουρκία και Ισραήλ, αφήνοντας πίσω την «ψυχροπολεμική περίοδο» του 2018 όταν οι δύο χώρες είχαν προχωρήσει σε αμοιβαία απέλαση διπλωματών και ανταλλαγή «πυρών» με αφορμή το Παλαιστινιακό.

Στο πλαίσιο αυτό νέα επικοινωνία είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ισραηλινό ομόλογό του Ισαάκ Χέρτσογκ. Αντικείμενό της; Η συνέργεια στον τομέα της ενέργειας, αλλά και η νέα εποχή στις τουρκοισραηλινές σχέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο Ερντογάν είπε στον ισραηλινό ομόλογό του ότι η συνέργεια στον τομέα της ενέργειας είναι αμοιβαία επωφελής για τις χώρες τους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως θα διατηρηθεί η δυναμική που αναπτύχθηκε μετά τις πρόσφατες συνομιλίες τους.

Είχε προηγηθεί τον προηγούμενο μήνα η επίσκεψη του Χέρτσογκ στην Τουρκία και η συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο οποίος από την πλευρά του προανήγγειλε πως θα στείλει τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας για συνομιλίες στο Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία αναφέρεται ότι ο Ερντογάν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Χέρτσογκ, υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό να επιτραπεί η είσοδος Παλαιστινίων στο Ισραήλ στη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες δηλώσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων που ζητούν αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια