GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Η πρώτη προσευχή του Ραμαζανιού στην Αγία Σοφία μετά από 88 χρόνια

  Μετά από 88 χρόνια θα τελεστεί η  πρώτη προσευχή  στο τζαμί της  Αγίας Σοφίας  και συγκεκριμένα την Παρασκευή 1η Απριλίου, ανήμερα του Ραμ...

 


Μετά από 88 χρόνια θα τελεστεί η πρώτη προσευχή στο τζαμί της Αγίας Σοφίας και συγκεκριμένα την Παρασκευή 1η Απριλίου, ανήμερα του Ραμαζανιού στην Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων. Τα δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο αντικατοπτρίζουν τον «μεγάλο ενθουσιασμό» που αισθάνεται πλήθος πιστών για αυτή την στιγμή.

Συγκεκριμένα, η “Sabah” γράφει: «Η πρώτη προσευχή teravih μετά από 88 έτη – Η χαρά θα αντικαταστήσει τη θλίψη στο μεγάλο τζαμί της Αγίας Σοφίας». Η “Yeni Sfak” σημειώνει: «Μετά από 88 έτη η πρώτη προσευχή teravih στην Αγία Σοφία» και η “Turkiye” έχει παρόμοιο τίτλο με την “Sabah”. Τέλος, η “Aksam” γράφει:  «Ενθουσιασμός για την πρώτη προσευχή teravih στην Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η teravih θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο τζαμί, γνωστό και ως «το σύμβολο της άλωσης», με καθυστέρηση δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας, ύστερα από την επαναλειτουργία του τον Ιούλιο του 2020 για μουσουλμανική προσευχή μετά από 86 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρξει και σειρά εκδηλώσεων για το Ραμαζάνι, στις οποίες περιλαμβάνονται και κηρύγματα από μουφτήδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια