GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


λήρης επικράτηση Τσίπρα στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της εκλογής προέδρου και ΚΕ από τη βάση το 73,4%

Συνολικά, ψήφισαν 4.681 από τους περίπου 5.700 συνέδρους


Συνολικά, ψήφισαν 4.681 από τους περίπου 5.700 συνέδρους

Συντριπτική ήταν η επικράτηση της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία από τα οργανωμένα μέλη του κόμματος.
«Υπέρ» της προεδρικής πρότασης ψήφισε το 73,4% (3.438 σύνεδροι) των συνέδρων, ενώ «κατά» περίπου το 25,8% (1.208 σύνεδροι).

Συνολικά, ψήφισαν 4.681 από τους περίπου 5.784 συνέδρους. Τα λευκά ήταν 30 και τα άκυρα πέντε.

Η ψηφοφορία αφορούσε τον τρόπο εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ψηφοφορία διενεργήθηκε επί των δύο προτάσεων που είχαν κατατεθεί. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση και η πρόταση που κατέθεσαν 14 στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» για εκλογή προέδρου και ΚΕ από το Συνέδριο.

Εκτός του πολιτικού επίδικου, η πρόταση Τσίπρα αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη μειοψηφία και την πλειοψηφία, καθώς η «Ομπρέλα» ζήτησε χθες να στηθούν δύο κάλπες, μία για να ψηφίσουν οι σύνεδροι για το αν συμφωνούν ή όχι με την εκλογή προέδρου από τα μέλη του κόμματος και μία για το αν συμφωνούν ή όχι για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό προκάλεσε μία μίνι σύγκρουση ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η ενιαία πρόταση δεν είναι ζήτημα διαδικαστικό, αλλά βαθιά πολιτικό.

Το θέμα τέθηκε στους συνέδρους, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ μίας κάλπης διά ανατάσεως χειρός της, όπως ακριβώς πρότεινε ο Γραμματέας του κόμματος.

Τελικά, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για τον τρόπο εκλογής του προέδρου και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με μία κάλπη.

Λίγο πριν από τις 17:00 ψήφισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 20:00 το βράδυ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συνέδρους, πολλοί εκ των οποίων τον σταμάτησαν για να του σφίξουν το χέρι, να τον αγκαλιάσουν και να βγάλουν μαζί του φωτογραφίες.

Λίγο πριν τις 22.00, το προεδρείο ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του πρώην πρωθυπουργού στο εσωκομματικό πεδίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια