GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εισαγγελέας επιτέλους! Για μας, ή για τους «4» που με δόλο, ζημιώνουν χιλιάδες ευρώ τον Δήμο Ξάνθης!

  Ως πότε αξιότιμοι κύριοι Εισαγγελείς και κύριε Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, ενώ ο ίδιος ο Δήμος έχει καταθέσει αγωγή κατά του δημοσίου, ε...

 


Ως πότε αξιότιμοι κύριοι Εισαγγελείς και κύριε Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, ενώ ο ίδιος ο Δήμος έχει καταθέσει αγωγή κατά του δημοσίου, επικαλείται τον Νόμο 4821/2021 άρθρο 49, «χαρίζει» πρόστιμα για να κάνει παράνομα «ρουσφέτια» στους παρανομούντες επιχειρηματίες; Και παράλληλα… αποδυναμώνει τον ίδιο τον… Δήμο Ξάνθης, «χαρίζοντας» την έκταση στο… δημόσιο;;;

-ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

-ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗ-ΛΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Θα το πράξει η Εισαγγελέα Ξάνθης που αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα διαφάνειας και δημοκρατίας;;; Θα σταματήσει την νέα ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ παρανομία του Δήμου Ξάνθης όπως οφείλει;;; Και δεν ρωτάμε ...τυχαία!

H απόφαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΦΩΝ Δήμου Ξάνθης σε μια μάλιστα ειδική συνεδρίαση με Πρόεδρο τον πρώην επιχειρηματία του Κυβερνείου και αντιδήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη (σ.σ. Ικανό για όλα…), να «χαρίσει» τα πρόστιμα στον γνωστό παιδότοπο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ με αφανή εταίρο γνωστό πρωτοκλασάτο στενό συνεργάτη του Δημάρχου Τσέπελη και δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης, στην ουσία ΑΝΟΙΓΕΙ τους Ασκούς του Αιόλου και για τον ίδιο το Δήμο Ξάνθης, αφού η συγκεκριμένη απόφαση τον πρώτο που ζημιώνει ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ είναι ο…ίδιος ο Δήμος Ξάνθης!!!

Μάλιστα στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται και η νυν Πρόεδρος του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ξάνθης Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, δικηγόρος του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, την οποία είχαμε προειδοποιήσει μάλιστα...!!!

Ενώ δηλαδή στον Βόλο ο ίδιος ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος πήρε πρόσφατα το ...μπλοκάκι κι έβαζε «πρόστιμα» στους επιχειρηματίες για παρανομίες και καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, στο Δήμο Ξάνθης επαναλαμβάνεται τουλάχιστον την τελευταία 20ετία (σ.σ. Το ίδιο είχε καταγελθεί και από τους πρώην αντιδημάρχους Γιάννη Τσεγγελίδη και Απόστολο Αγκόρτσα), επιβάλλονται πρόστιμα για να… «σβηστούν» στη συνέχεια!!!

Στην συγκεκριμένη όμως ιστορία με τον ΓΝΩΣΤΟ Παιδότοπο, η τριμελής Επιτροπή Δήμου Ξάνθης, με το επιχείρημα ότι «η συγκεκριμένη έκταση όπου επί χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΑ λειτουργούσε ο συγκεκριμένος παιδότοπος, -ο οποίος μάλιστα τα καλοκαίρια 2020 και 2021 λειτούργησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ χωρίς καμιά άδεια λειτουργίας- με το επιχείρημα ότι είναι…δημόσιος, «χαρίστηκαν» πρόστιμα αξίας χιλιάδων ευρώ!!!!

-Ενώ στην ουσία ο Δήμος Ξάνθης ήδη βρίσκεται σε αντιδικεία με το ...Δημόσιο, κατέθεσε μάλιστα τον Ιούνιο 2020 αγωγή σε βάρος του, που επρόκειτο να συζητηθεί τον Σεπτέμβριο 2020 και τελικά θα συζητηθεί τον….Σεπτέμβριο 2022!!!

Αντί λοιπόν τόσο η Επιτροπή όσο και οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ξάνθης που ψήφισαν την συγκεκριμένη απόφαση να ζητήσουν αναβολή προκειμένου να βγει πρώτα η απόφαση που θα δίνει την κυριότητα του ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ στο Δήμο Ξάνθης ή στο ... Δημόσιο, «έσπευσαν» να ΧΑΡΙΣΟΥΝ τα συγκεκριμένα πρόστιμα στη επιχειρηματία (σ.σ. Χιλιάδες ευρώ...), λόγω της γνωστής της σχέσης με πρωτοκλασάτο στέλεχος της παράταξης του Δήμαρχου Τσέπελη, ανοίγοντας τους ΑΣΚΟΥΣ του Αιόλου πλέον για όλη την συγκεκριμένη έκταση δίπλα στον Κόσυνθο!!!

Και με πιο απλά λόγια, στη Ξάνθη βάζουν πρόστιμα οι υπηρεσίες….για να τα «σβήνει| ο αντ΄’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης και επιχειρηματίας Μανώλης Φανουράκης με τα άλλα μέλη; Για να φαίνεται «καλός» στους παρανομούντες και να έχουν τους επιχειρηματίες με το μέρος τους!!! Ή γιατί ο Δήμαρχος Τσέπελης (τρέμει και ΦΟΒΑΤΑΙ τον γιατρό...που αποδείχτηκε και επί Δημαρχόπουλου-Κυριάκου Παπαδόπουλου; Τότε που ο ίδιος ο Παιδότοπος μάλιστα είχε προτείνει στο Δήμο Ξάνθης να ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1500 ευρώ για μια καλοκαιρινή σαιζόν με ΕΓΓΡΑΦΗ προσφορά δια της δικηγόρου τους και πρώην δημοτικής συμβούλου;;!)

Ιδού και το ιστορικό με λίγα λόγια:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΟΞ) ΕΠΙ ΤΗΣ Β. ΣΟΦΙΑΣ.


Της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών

  • Πρόεδρος Φανουράκης Εμμανουήλ
  • Μέλη: Σταματιάδης Σταμάτης, Χατζηφωτιάδου Δέσποινα
  • Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Για την έγκριση της απόφασης 5 του αρ. 1 /2021 Πρακτικού της Επιτροπής.

Η επιτροπή Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Ξάνθης, επί προσφυγών της Ζαφειρίου Ειρήνης για πρόστιμα που επιβλήθηκαν εκ της αυθαίρετης κατάληψης δημοτικής έκτασης ( απέναντι από το γήπεδο ΑΟΞ) επί της οδού Β. Σοφίας, ΠΡΟΤΕΙΝΕ προς το Δημοτικό Συμβούλιο την ολική διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν το έτος 2016 για ποσό 37.485 €, για το έτος 2019 ποσού 8.856 €, για το έτος 2019 ποσό 8.856 €, με το παρακάτω σκεπτικό :

«Επειδή η έκταση για την οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο για την αυθαίρετη χρήση του κοινοχρήστου χώρου ανήκει στο γεωτεμάχιο επιφανείας 8.428,85 τ.μ με αριθμό ΚΑΕΚ 370263021001, που βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, ( απέναντι από το ΓΗΠΕΔΟ ΑΟΞ) και συνορεύει βόρεια με την οδό Β. Σοφίας, νότια με χείμαρρο Κόσυνθο, ανατολικά με δύο ακίνητα Σουλτάνας Κ ΚΣ, και ΚΚ, και δυτικά με δρόμο, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σήμερα ως ακίνητο «ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ», κάτι που μάλλον οφείλεται σε λανθασμένη καταχώρηση από το συνεργείο κτηματογράφησης, για τα παραπάνω λοιπόν γεωτεμάχια ο Δήμος Ξάνθης έχει καταθέσει ήδη αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης για την διόρθωση από αγνώστου ιδιοκτήτη σε ιδιοκτησία του Δήμου Ξάνθης, το δε Ελληνικό Δημόσιο στη συνέχεια άσκησε την από 06-10-2020 κύρια παρέμβασή τους στη δίκη που ανοίξαμε ως δήμος ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης για την διόρθωση των παραπάνω κτηματολογικών στοιχείων, με την οποία διεκδικεί την παραπάνω έκταση ως δική του που περιήλθε σε αυτό ως «δημόσιες γαίες» εκ διαδοχής του Τουρκικού Δημοσίου ( παλιά κοίτη του Χείμαρρου Κόσυνθου ) η οποία θα συνεκδικασθεί στις 21-09-2022.

Μετά από τα παραπάνω και ενόψει ψήφισης νέου νόμου άρθρου 49 του ν. 4824/2021 υποβάλλαμε επιπλέον και αίτημα προς το Ελληνικό Δημόσιο για την χορήγηση της έγγραφης συναίνεσής του με τις διατάξεις του νέου νόμου για την παραχώρηση του παραπάνω ΚΑΕΚ.

Επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω η κυριότητά του Δήμου επί του παραπάνω γεωτεμαχίου ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ από το Δημόσιο μέχρι και σήμερα κρίνουμε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 13 παρ. 8 ΒΔ 24/1958, όπως ισχύει και επί του οποίου ερείδονται οι προσβαλλόμενες, ελλείψει της προϋπόθεσης του κοινοχρήστου δημοτικού ακινήτου ως βάση επιβολής εις βάρος της προσφεύγουσας τελών και προστίμων αυθαίρετης κατάληψης και κατ’ακολουθία ελλείψει νομιμοποίησης ως ΜΗ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ για την επιβολή και είσπραξη των οικείων χρηματικών ποσών κλπ»

ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Μετά λοιπόν την εισήγηση και ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο την ολική διαγραφή των προστίμων για την αυθαίρετη κάλυψη κοινοχρήστου τίθενται του γνωστού ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ καλοκαιρινού παιδότοπο, θέτω  λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα :

1. Ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της αγωγής τον Σεπτέμβριο του ΄2022 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, πως αποφάσισε ο Δήμος πριν εκδοθεί απόφαση ότι αυτό δεν είναι δικής του κυριότητας, και διαγράφει τα πρόστιμα;  Χιλιάδων ευρώ;;!

2. Πως ο Δήμος Ξάνθης, προδικάζει το αποτέλεσμα του δικαστηρίου εκ των προτέρων και στην ουσία παραιτείται από την αγωγή αφού τώρα αποδέχεται με την διαγραφή των προστίμων ότι δεν ανήκει στον Δήμο η έκταση !!!;;;

3. Εάν αποδειχθεί ότι η έκταση είναι δημοτική, τότε πως θα εισπράξει τα πρόστιμα ύψους συνολικά 55.197 € ο Δήμος Ξάνθης, αφού πρόλαβε ... ΠΡΟΩΡΑ  να … διαγράψει (!), βιαστικά και δεν προχώρησε σε αναβολή προκειμένου να εκδοθεί απόφαση για το ακίνητο, κατά πόσο είναι δημοτικό ή όχι.

4. Με την πρόωρη διαγραφή προστίμων προκαλείται ΕΜΦΑΝΩΣ τεράστια ζημία στα Ταμεία του Δήμου εφόσον αποδειχθεί ότι η έκταση είναι δημοτική;! Πως ελαφρά τη καρδία το εισηγήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και το "πέρασαν" μάλιστα; Αν λοιπόν δικαιωθεί ο Δήμος...

-Με ποια διάταξη νόμου θα επανέλθει εκ νέου θα επιβάλλει τα ίδια πρόστιμα στο ίδιο κατάστημα για τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ που διαπίστωσαν οι παρανομίες; !!!

5. Τί γίνεται με τα ποσά που έχει εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια από τα καταστήματα που πληρώνουν για την μίσθωση του χώρου στον Δήμο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ ; Θα επιστρέψει αυτά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ; ( άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου!!!)

6. Πως αφού η συγκεκριμένη έκταση δεν ήταν του Δήμου Ξάνθης, ο Μανώλης Τσέπελης έβγαζε άδεια «κατεδάφισης» και τελικά….ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ το KALIBAR του Μαρίνου Δραγουίδη και του επέβαλε μάλιστα και χιλιάδες ευρώ; Αφού επαναλαμβάνω, ομολογεί πλέον (ο Δήμος Ξάνθης δια του Φανουράκη...), ότι ο συγκεκριμένος χώρος ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ στο Δήμο Ξάνθης αλλά στο ... Δημόσιο ή….αγνώστου ιδιοκτήτη;!!! Και πως του επέβαλαν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ χώρια την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ που του προκάλεσαν, ύψους χιλιάδων ευρώ;!

7. Ποια θα είναι τα επιχειρήματα του Δήμου Ξάνθης στο επικείμενο δικαστήριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης την 21-9-2022; 

-« Εμείς κύριοι του Δημοσίου παραιτηθήκαμε από την αξίωσή μας να αναγνωρισθεί αυτή η έκταση ΔΗΜΟΤΙΚΗ γιατί ήδη αναγνωρίσαμε ότι ….δεν είναι ΔΗΜΟΤΙΚΗ με την διαγραφή προστίμων;;.

Προσέξτε όμως και κάτι άλλο:

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ:

Έγινε αίτηση από τον Δήμο Ξάνθης ( όπως μνημονεύεται στην εισήγηση) προς το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με το άρθρο 49 του ν. 4821/2021 «Επανάκτηση κοινόχρηστων και κοινωφελών ακινήτων από Ο.Τ.Α., τα οποία εμφανίζονται ως «άγνωστου ιδιοκτήτη» στις πρώτες- κτηματολογικές εγγραφές» προκειμένου να αποκτήσουν το ακίνητο αυτό.

-Προσέξτε όμως η βάση της αιτήσεως του Δήμου και του νόμου λέει ότι: …κοινόχρηστα και κοινωφελή ακίνητα, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) ή με το εγκεκριμένο Ρυμοτομικό Σχέδιο, χωρικής αρμοδιότητας και διαχείρισης Ο.Τ.Α. α’ ή β’ βαθμού, τα οποία καταχωρίστηκαν στις κτηματολογικές εγγραφές ως «άγνωστου ιδιοκτήτη», περιέρχονται κατά κυριότητα στον αντίστοιχο Ο.Τ.Α., ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ από τη δημοσίευση του παρόντος.

Άρα μετά την δημοσίευση του νόμου 4821/2021 άρθρο 49, και την υποβολή αίτησης του Δήμου Ξάνθης για την επανάκτηση του ακινήτου, λόγω χωρικής αρμοδιότητας και διαχείρισης ΟΤΑ, το ακίνητο αυτό υποχρεωτικά περιέρχεται στον αντίστοιχο ΟΤΑ αυτοδικαίως.

-Και ερωτάται κύριε Εισαγγελέα Ξάνθης Ξενοφώντα Κρίτσα και γραμματέα της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ Μακεδονίας-Θράκης, η επιτροπή Συμβιβαστικής Επίλυσης Διαφορών και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.... Ή έννοια τους ήταν να βρεθεί νομικό έρεισμα διαγραφής προστίμων ή επανάκτησης του ακινήτου ;;;;;

Δηλαδή τί λέει ο νόμος που ψηφίστηκε το έτος 2021 ;;;

Κύριοι του Δήμου μην τρέχετε στα δικαστήρια, για αποκτήσετε δημοτικές εκτάσεις που είναι χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου και τις διαχειρίζεστε. Μετά την δημοσίευση του νόμου με μια απλή αίτηση αυτοδικαίως γίνονται δημοτικές.

  • Άρα υπάρχει η νόμιμη βάση επιβολής προστίμων και διατήρησης αυτών !!
  • Εσείς λοιπόν κυρία Χατζηφωτιάδου, πως….ΧΑΡΙΣΑΤΕ χιλιάδες ευρώ στον εν λόγω παιδότοπο, ζημιώνοντας τον Δήμο Ξάνθης;;;
  • Εισαγγελέας επιτέλους κύριε Ξενοφώντα Κρίτσα!
  • Για ... μας, ή για τους «4» που με δόλο,
  • ζημιώνουν χιλιάδες ευρώ τον Δήμο Ξάνθης!

Και κλείνω το σημερινό καυτό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Μ», απευθυνόμενος στον Εισαγγελέα Ξάνθης τονίζοντας συνειδητά τα εξής:

-Εισαγγελέας επιτέλους κύριε Ξενοφώντα Κρίτσα για μας ή για τους….»4» που με δόλο ζημίωσαν το Δήμο Ξάνθης με χιλιάδες ευρώ, για να ευνοήσουν  δημοτικό σύμβουλο της παράταξής τους και αφανή επιχειρηματία του συγκεκριμένου παιδότοπου!!!! Που τους "πίεζε" και τους...έβαζε κάθε τόσο τις φωνίες!!!

Θα το πράξει η Εισαγγελέα Ξάνθης που αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα διαφάνειας και δημοκρατίας;;; Θα σταματήσει την νέα ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ παρανομία του Δήμου Ξάνθης όπως οφείλει;;; Θα καθίσουν σκαμνί οι υπεύθυνοι και πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ή όχι; 

-Και δεν ρωτάμε τυχαία φυσικά!!!

Αφού κάτι παρόμοιο είχε γίνει και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο επί Λάκη Στυλιανίδη- Αντιδήμαρχου Γιάννη Τσεγγελίδη με αντιπολίτευση τους Ξυνίδη – Πούλιο - Σπύρο Μαζαράκη κλπ.

Και επιτέλους ένας Εισαγγελέας και για την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ.

Αυτά για σήμερα… Γιατί έπεται και συνέχεια φυσικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια