GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οβελίας από «χρυσάφι» – Στο 40% η αύξηση των τιμών για το φετινό Πάσχα

Το Πάσχα πλησιάζει και, όπως φαίνεται, ο οβελίας θα αποτελέσει το κύριο πιάτο για… λίγους.


Το Πάσχα πλησιάζει και, όπως φαίνεται, ο οβελίας θα αποτελέσει το κύριο πιάτο για… λίγους.

Λόγω της «εκρηκτικής» ανόδου στις τιμές των ζωοτροφών και στην ενέργεια, οι τιμές θα εκτιμάται ότι θα εκτιναχτούν μέχρι και το 40%.

Πλαφόν ζητούν οι κρεοπώλες να μπει στην τιμή αμνοεριφίων για την περίοδο του Πάσχα και αυτό γιατί, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), Σάββα Κεσσίδη, στον agrotypo.gr, «θέλουν να αντιμετωπιστεί τα φαινόμενα κερδοσκοπίας που ενδεχομένως θα υπάρξουν στην αγορά λόγω των ανατιμήσεων των τιμών»

Ωστόσο, εκτιμά ο ίδιος ότι «αν αυξηθεί η τιμή του κρέατος στο αρνί και το κατσίκι οι καταναλωτές θα στραφούν σε άλλα είδη κρέατος. Εμείς αν δούμε κάτι τέτοιο θα κάνουμε αγορές μόνο για να καλύψουμε τις παραγγελίες μας»

«Αυτή την εποχή γίνονται αγορές αρνιών και κατσικιών από Ιταλούς και Ισπανούς εμπόρους για τις ημέρες του Καθολικού Πάσχα. Οι τιμές που αγοράζουν τα αμνοερίφια κυμαίνονται από 6,5 έως 7 ευρώ το κιλό.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις ποσότητες που θα μείνουν για το Ορθόδοξο Πάσχα στην χώρα μας. Το σίγουρο είναι ότι όπως κάθε χρόνο θα έχουμε εισαγωγές αρνιών από Ρουμανία και Βουλγαρία, με τιμές 1 – 1,5 ευρώ μικρότερες σε σχέση με τα εγχώρια κρέατα. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια εικόνα για τις ποσότητες και τις τιμές», προσθέτει.

«Στις ταμειακές αποδείξεις λιανικής που έχουν τα κρεοπωλεία μας αναγράφεται η χώρα προέλευσης των αμνοεριφίων που πουλάμε, όπως ισχύει σε όλα τα κρέατα. Για αυτό στα κρεοπωλεία δεν γίνονται ελληνοποιήσεις», καταλήγει.

«Χρυσάφι» θα πληρώσουν και το πασχαλιάτικο τσουρέκι οι καταναλωτές και αυτό γιατί και εκεί οι τιμές θα σημειώσουν μεγάλη άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια