GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Pilates στην εμμηνόπαυση: το καλύτερο που μπορείς να προσφέρεις στο σώμα σου που αλλάζει

Το pilates είναι η ιδανική γυμναστική για την περίοδο της εμμηνόπαυσης που και οι αρθώσεις πρέπει να μην καταπονούνται και θέλουμε να διατηρ...


Το pilates είναι η ιδανική γυμναστική για την περίοδο της εμμηνόπαυσης που και οι αρθώσεις πρέπει να μην καταπονούνται και θέλουμε να διατηρήσουμε τη σωστή στάση σώματος και τα ενδεδειγμένα κιλά. Βάλτε το pilates στο πρόγραμμά σας και κρατήστε το για μια ζωή!

Στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης πολλές γυναίκες αποφασίζουν να δώσουν την προσοχή που του αξίζει στο σώματα τους. Νιώθουν πόσο αλλάζει με την πάροδο των ετών  και πόσο σημαντικό είναι να το κρατάμε σε ευεξία σε κάθε ηλικιακή περίοδο.

Το pilates πρστατεύει τα οστά και τις αρθώσεις

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προετοιμασία-ενίσχυση για την ζωή της γυναίκας  όταν πλησιάζει η εμμηνόπαυση από την τακτική  σωματική εκγύμνασή της με τη μέθοδο pilates. Πιο συγκεκριμένα αυτό που νοιώθουν και  αντιλαμβάνονται οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και έχουν ξεκινήσει ή συνεχίζουν να κάνουν ασκήσεις pilates, είναι ότι οι αρθρώσεις και τα οστά μένουν υγιή και  η σπονδυλική τους στήλη επίσης, παραμένει εύκαμπτη και δυνατή.

Καθώς μια γυναίκα οδεύει προς τη μέση ηλικία νιώθει αναπόφευκτα τις αλλαγές που ο χρόνος φέρει στο σώμα της. Όμως εφόσον αυτή επιλέξει να μην αποκοπεί από τη γυμναστική ή αντίθετα να ξεκινήσει ενεργά την ενασχόλησή της με το pilates, τότε θα ανταμειφθεί με σωματική ευεξία και ανανέωση σε μία ηλικία που το έχει μάλιστα περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Σωστή στάση του σώματος

Ίσως σας φαίνεται ότι δεν είναι εύκολο να κρατήσετε μια σταθερή καθημερινή ρουτίνα στη γυμναστική σας, ωστόσο μπορείτε επίσης να κάνετε τρεις ώρες ασκήσεις της μεθόδου pilates κάθε εβδομάδα,  και τα θετικά αποτελέσματα θα είναι εμφανή και ποικίλα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό, ειδικά στην ηλικία της εμμηνόπαυσης, από την στάση του σώματος και αυτός είναι ο λόγος που η προπόνηση με το pilates  επικεντρώνεται ιδιαιτέρως στη βελτίωση της στάσης του σώματος.

Καρδιά και έλεγχος βάρους

Θα πρέπει ακόμα να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας και κάποιες ασκήσεις που τονώνουν το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Πιο συγκεκριμένα το γρήγορο περπάτημα και το κολύμπι είναι εξαιρετικές επιλογές για να συνδυάσετε σωστά την προπόνηση σας. Πέρα όμως από τη σωστή προπόνηση, προσπαθήστε να διαχειριστείτε το βάρος σας, καθώς αυτό θα έχει αντίκτυπο την υγεία των αρθρώσεων σας αλλά και στην υγεία σας γενικότερα. Τυχόν επιπλέον αύξηση βάρους γύρω από τη μέση, καθώς το επιπλέον λίπος που αποθηκεύεται σε αυτή την περιοχή έχει συνδεθεί με διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα.

Η μέθοδος Pilates, σε συνδυασμό με μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή και τακτική αερόβια άσκηση, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο και επίσης θα βοηθήσει στη μείωση ορισμένων από τα πιο δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Σώμα και νους άρρηκτα συνδεδεμένα

Εκτός από τη μείωση του στρες, το pilates μπορεί επίσης να κρατήσει το μυαλό-νου σας ενεργό. Κάθε φορά που μαθαίνετε μια νέα άσκηση, αποκτάτε νέες κινητικές δεξιότητες. Οι κινήσεις που απαιτούνται στην άσκηση  αυξάνουν τον συντονισμό σας και η εικόνα είναι σαν να μαθαίνετε μια χορογραφία γιατί στις ασκήσεις της μεθόδου pilates η μια κίνηση διαδέχεται την άλλη.

Καθώς όμως μεγαλώνουμε, είναι ακόμη πιο σημαντικό να κάνουμε ασκήσεις που έχουν σχέση  με τους μύες του πυελικού εδάφους. Η πρόπτωση της μήτρας είναι πολύ συχνή σε γυναίκες  που διανύουν την μετά-εμμηνοπαυσιακή περίοδο. Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους στην περίοδο της μετά-εμμηνόπαυσης είναι ίδιες με τις ασκήσεις που γίνονται μετά τον τοκετό και πάντοτε το ποιά άσκηση ταιριάζει και είναι κατάλληλη σε κάθε γυναίκα είναι υποκειμενικό. Οι ασκήσεις γίνονται πάντα κάτω από την επίβλεψη του προσωπικού σας γυμναστή και σύμφωνα με την συμβολή του γιατρού σας.

Τέλος, δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικία για να κάνετε pilates. Έχουμε πελάτισσες που διανύουν την έβδομη ή όγδοη δεκαετία της ζωής τους και που εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα μαθήματα της μεθόδου pilates.

Ακολουθεί βίντεο με ασκήσεις-διατάσεις της μεθόδου pilates για την μέση. Οι ασκήσεις αυτές είναι ωφέλιμες για γυναίκες που διανύουν την εμμηνοπαυσιακή και μετά- εμμηνοπαυσιακή φάση της ζωής τους και όχι μόνο.

Πηγή:flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια