GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ερώτηση DEB στο Ευρωκοινοβούλιο! Για δήθεν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές παραβιάσεις της... «Τουρκικής» μειονότητας!!!

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον Δήμαρχο Μύκης και ενώ ο κόσμος «καίγεται» με τα γεγονότα στην Ουκρανία, το Τουρκικό κόμμα DEB συκοφαντεί για μι...


Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον Δήμαρχο Μύκης και ενώ ο κόσμος «καίγεται» με τα γεγονότα στην Ουκρανία, το Τουρκικό κόμμα DEB συκοφαντεί για μια ακόμη φορά την χώρα μας στην Ε.Ε.


-ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ

*Διαστρεβλώνει εντελώς την αλήθεια και το Υπουργείο Παιδείας η  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας’’ Lorena Lοpez de Lacalle, με ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ κατά του Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ!

Λίγες μόλις μέρες μετά τις «απειλές» του Δήμαρχου Μύκης Ντελή  Ριτβάν κατά  της Κεραμέως γιατί επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Πάχνης, του ανθρώπου που «διαμαρτύρεται» έντονα όταν αποκαλούνται τα «Πομακοχώρια»... «Πομακοχώρια» και χρησιμοποιεί τις ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ για του Οικισμούς της Μύκης, το περιβόητο «Τουρκικό» κόμμα DEB κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μιλώντας για... ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ παραβιάσεις στην «Τουρκική» Μειονοτική Δυτ. Θράκης!!! 

Σε πλήρη ευθυγράμμιση δηλαδή της ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  υστερίας του Δημάρχου Μύκης που έφτασε στο σημείο να γράφει  ΨΕΜΑΤΑ και να ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος ότι... μιλάει μαζί του, μέσω των... προσωπικών τους τηλεφώνων!

Υπενθυμίζω την απίστευτη δήλωση του Δήμαρχου Μύκης Ντελή Ριτβάν που έγινε... πρώτη.


«Ridvan Delihuseyin

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,

έχω εκφράσει πολλές φορές και ΔΗΜΟΣΙΑ τις ευχαριστίες μου, για τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και τη ΣΤΗΡΙΞΗ προς τον δημο μας ΠΟΛΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Και φυσικά του ίδιου του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. Κυριακού ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

Με τους οποίους ήταν και είναι δυνατή η επικοινωνία ακόμα και μέσω των προσωπικών τους τηλεφώνων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, σήμερα δεν συνέβη το ίδιο με την ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Νίκη ΚΕΡΑΜΕΩΣ... ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Από όσο πληροφορήθηκα  δεν συναντήθηκε και με άλλους σημαντικούς  φορείς δημόσιας διοίκησης του νόμου μας.

Ελπίζω, ότι αυτή η παράλειψη οφείλεται σε στενότητα χρόνου και υπερβολικό φόρτο εργασίας και όχι σε κάποιον άλλο λόγο...».

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ



Ιδού αυτούσια και η ερώτηση του DEB-KIEF:

ΤΟ ΚΙΕΦ ΥΠΕΒΑΛΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ EFA ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

«Αγαπητή Κυρία Επίτροπε,

Γράφω για να εκφράσω τις σοβαρές μου ανησυχίες για τη μεταχείριση της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη από τις Ελληνικές Αρχές. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ελλάδα, εξέδωσε πρόσφατα επιστολή με την οποία απαγορεύει στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία να κλείνουν νωρίς την Παρασκευή για να επιτρέψουν στους μαθητές τους να παρακολουθήσουν την προσευχή της Παρασκευής. Αυτό εμποδίζει ουσιωδώς τους μουσουλμάνους μαθητές να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Η ανακοίνωση αντιμετωπίστηκε με μποϊκοτάζ στο οποίο συμμετείχε το 99% των μειονοτικών οικογενειών.

Επιπλέον, τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξε μια απότομη μείωση του αριθμού των μειονοτικών σχολείων που προσφέρουν πρόγραμμα σπουδών τόσο στα τουρκικά όσο και στα ελληνικά. Από τα 230 τέτοια σχολεία που λειτουργούσαν στις αρχές της νέας χιλιετίας, μόνο 103 παραμένουν ακόμη σε λειτουργία.

Άλλα 12 έκλεισαν μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Συνολικά, αυτά τα μέτρα υποδηλώνουν μια σκόπιμη εκστρατεία για την υπονόμευση των δικαιωμάτων της κοινότητας σχετικά τόσο με την ελεύθερη άσκηση της θρησκεία τους όσο και με τη  εκπαίδευση στη μητρική τους γλώσσα.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη Τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο ανησυχίας και παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Ωστόσο, η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μουσουλμανική κοινότητα ως θρησκευτική μειονότητα. Αυτό συνεπάγεται ότι η παρεμπόδιση των μουσουλμάνων μαθητών από το να παρακολουθήσουν την προσευχή της Παρασκευής συνιστά διάκριση ακόμη και στον περιορισμένο αυτό βαθμό που εκλαμβάνεται από τις Ελληνικές Αρχές. Το ότι επετράπη να συνεχιστεί σίγουρα δείχνει ότι η Ελλάδα ενέχεται σε συστηματικές διακρίσεις κατά της κοινότητας, με σκοπό την αφομοίωση.

Η τελευταία εγκύκλιος επιτρέπει στα παιδιά να παρακολουθούν την προσευχή της Παρασκευής μόνο εάν οι γονείς τους έρχονται στο σχολείο κάθε Παρασκευή και υπογράφουν ένα έγγραφο. Είμαι βέβαιη ότι θα συμφωνήσετε, ότι αυτό ουσιαστικά ισοδυναμεί με απαίτηση από τα μέλη μιας θρησκευτικής μειονότητας να προσδιορίζονται ως τέτοιοι προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμά τους στη λατρεία.

Ποιά βήματα προτίθεται να κάνει η Επιτροπή για να διασφαλίσει ότι οι θρησκευτικές μειονότητες, όπως η τουρκική κοινότητα στη Δυτική Θράκη, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση χωρίς να διακινδυνεύσουν την δυνατότητα τους να ασκούν τη θρησκεία τους; Προτίθεται η Επιτροπή να ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν οι ενέργειες των Ελληνικών Αρχών στην περίπτωση αυτή συνιστούν παραβίαση των υποχρεώσεών τους βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου; Ως Επίτροπος για την Ισότητα, πώς σκοπεύετε να πιέσετε για τον τερματισμό των θρησκευτικών διακρίσεων στην Ευρώπη, όταν τέτοιες περιπτώσεις δυστυχώς εξακολουθούν να εφαρμόζονται από τις αρχές των κρατών μελών της ΕΕ;

Με εκτίμηση,

  • Lorena López de Lacalle
  • Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας’’

Δεν υπάρχουν σχόλια