GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε κατάσταση διάλυσης η ομάδα της Ξάνθης; – Νέα ταπεινωτική ήττα απο τον Ηρακλή

Σε πραγματική κατάσταση διάλυσης βρίσκεται η ομάδα της Ξάνθης, Α.Ο. Ξάνθης, αφού και στο σημερινό αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο ηττή...


Σε πραγματική κατάσταση διάλυσης βρίσκεται η ομάδα της Ξάνθης, Α.Ο. Ξάνθης, αφού και στο σημερινό αγώνα με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο ηττήθηκε και πλέον όχι μόνο δεν γίνεται λόγος για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία απ’ όπου προήλθε, αλλά ίσως να συζητά το επόμενο διάστημα για την παραμονή της στην κατηγορία της SL2.
Η ομάδα, που αγόρασε και ηγείται πλέον ο κ. Παπαδημητρίου, δεν μπορεί να βρεί το βηματισμό της, γιατί πολύ απλά οι ποδοσφαιριστές είναι σε χαμηλότερο επίπεδο αγωνιστικής αξίας, αν και κόστισαν μία ολόκληρη περιουσία, ενώ και το τεχνικό τιμ, δείχνει να ψάχνεται και να μην μπορεί να αντιληφθεί την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.

Ο αγώνας

Γενικώς ο Ηρακλής είχε τον έλεγχο του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκειά του με τη Ξάνθη να παρουσιάζει μία ακόμα φτωχή εμφάνιση χάνοντας οριστικά και αμετάκλητα το… τραίνο της πρώτης θέσης, μένοντας από νωρίς εκτός στόχων. Μάλιστα, αυτό ήταν το τρίτο σερί παιχνίδι που η ομάδα του Ζόραν Βούλιτς έμεινε στο μηδέν.


Οι Κυανόλευκοι, στην πρώτη φάση που τους παρουσιάστηκε και αφού πρώτα είχαν αλλάξει επτά πάσες από την άμυνά μέχρι και την επίθεση κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Πήλιου από τον Δόρη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ματίας Τόμας που νίκησε τον Γιακουμή κάνοντας το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα. Παράλληλα ο Ηρακλής είχε δοκάρι και στο 56ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάκκου.

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Μπαλικτσής (68′ Μανωλάκης), Πήλιος, Α. Παπαστεριανός, Χρουσιέλ (46′ λ.τ Σγουρής), Πατράλης, Ναπολιτάνο, Τότσκα (87′ Γιουμπιτάνα), Καρτσαμπάς (75′ Άλεξιτς), Τομάς, Κάκκο.

Ξάνθη (Τασέφσκι*): Γιακουμής, Δόρης (67′ Γκινσάρι), Τσέλιος, Μπάτζιος, Αλί Μπαμπά (67′ Κρητικός), Γκόμεθ, Διαμαντόπουλος (77′ Τσιλιγκίρης), Παπάζογλου, Δεληγιαννίδης, Γκάβριτς, Πολίμος (14′ λ.τ Ουνγιαλίδης).

Κατάσταση διάλυσης

Προφανώς, για να αναλάβει τη διοίκηση της ομάδας ο μεγαλομέτοχος κ. Παπαδημητρίου, δεν χρειαζόταν ίσως να ξεπεράσει τα όποια νομικά και άλλα ζητήματα είχε να διευθετήσει, αλλά κυρίως για να προστατεύσει την περιουσία που έχει δαπανήσει και την διαχειρίστηκαν άνθρωποι…αμφιβόλου ικανότητας και δυνατότητας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η απομάκρυνση έμπειρων στελεχών την περσυνή περίοδο και η μη ορθή στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με παίκτες εγνωσμένης αξίας και ικανότητας, όπως και στελέχη διοίκησης και διεύθυνσης, έφεραν την ομάδα σε ένα επίπεδο, κατώτερο των προσδοκιών όλων.

Τα εκατομμύρια που δαπάνησε ο κ. Παπαδημητρίου, είναι αμφίβολο το ποιο αντίκρισμα έχουν σήμερα στην ομάδα, και δεν αναφερόμαστε μόνο στα πάγια της Ανώνυμης Εταιρείας.

Για τον Ελληνοαυστραλό επενδυτή και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Α.Ο. Ξάνθης, θα πρέπει να είναι προτεραιότητα να ζητήσει εξηγήσεις απο όλους. Διοικούντες, παίχτες και τεχνικό τιμ. Ακόμη και απο εμπλεκόμενους μανατζερ που πρότειναν και έφεραν ποδοσφαιριστές που αυτή τη στιγμή έπρεπε να παίζουν στην Α’ Κατηγορία Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

Θα πάρει μέτρα ο Παπαδημητρίου;

Ο ομογενής επιχειρηματίας, δεν θεωρούμε ότι έχει μάθει να χάνει χρήματα απο τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Και η ΠΑΕ, είναι μία ανώνυμη εταιρεία, στην οποία επενδύθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προς το παρόν αντιστοιχούν στο ΑΦΜ μιας ομάδας, σε πάγια στοιχεία και σε τι άλλο;


Συνεπώς εγείρεται το ερώτημα, εάν ο κ. Παπαδημητρίου θα πάρει μέτρα για να προστατεύσει τα κεφάλαια που έχει επενδύσει ή θα τα “χαρίσει” στον λεγόμενο “πάγο” του παρελθόντος, δηλαδή να τα θεωρήσει χαμένα και καταδικασμένα.

Και αν έχει αυτή τη δυνατότητα οικονομικά ο κ. Παπαδημητρίου για το παρόν, για το μέλλον τι οραματίζεται για την ομάδα που εκπροσωπεί έναν ιστορικό νομό, μία πόλη με ένδοξο παρελθόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο περισσότερα απο  χρόνια;

Η φετινή χρονιά έχει χαθεί, απο κάθε άποψη. Δεν χρειάζονται μνημόσυνα και μοιρολατρίες. Ομως, η διοίκηση υπο τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να μιλήσει, να εξηγήσει και να βάλει τα θεμέλια γία καλύτερη ποδοσφαιρική χρονιά απο το καλοκαίρι και μετά!

Εκτός και αν, ο κ. Παπαδημητρίου ανέλαβε τη διοίκηση, για να ηγηθεί ο ίδιος της πώλησης της ομάδας σε ένα νεο ενδιαφερόμενο αφεντικό… Λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια