GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κάποιος να πει του δήμαρχου Ιάσμου…

Από τη μέρα που ο Οντέρ Μουμίν ανέλαβε δήμαρχος Ιάσμου φάνηκε ότι οι ισορροπίες που διατηρήθηκαν για χρόνια στην περιοχή θα δοκιμαστούν. Κα...


Από τη μέρα που ο Οντέρ Μουμίν ανέλαβε δήμαρχος Ιάσμου
φάνηκε ότι οι ισορροπίες που διατηρήθηκαν για χρόνια στην περιοχή θα δοκιμαστούν. Και πράγματι, ο Ο.Μ. έφερε κατά κοινή ομολογία στο δημαρχιακό γραφείο μια τοξικότητα που διαχέεται παντού, ακόμα και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, όπως είδαμε όλοι στο γνωστό εκείνο βίντεο με την σωβινιστική, εχθροπαθή ομιλία του στην Προύσσα.

Σήμερα φαίνεται ότι η τότε απόφαση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση εκείνη δεν βοήθησε. Το μήνυμα που έλαβε ο Ο.Μ. ήταν μάλλον πως δεν έχει κανείς διάθεση να τον αγγίξει και η συμπεριφορά του απέναντι στους συνδημότες του που δεν τάσσονται στο πλευρό του έχει ξεφύγει. 

Πρώτα ήταν η πρωτοφανής και πέρα από κάθε όριο διαμάχη που άνοιξε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, ένας ανίερος πόλεμος κατά του σωματείου που διασώζει την πολιτισμική μαρτυρία του θρακικού ελληνισμού, πόλεμος που κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες. 

Τώρα προστέθηκε και η αγωγή 50.000 ευρώ που ο Ο.Μ. κατέθεσε (δήμαρχος και δικηγόρος ων!) κατά της εκπαιδευτικού και αντιπολιτευόμενης δημοτικής συμβούλου Χ.Β., γιατί κάπου προ διετίας, λέει, τον φωτογράφιζε σε ειρωνική ανάρτησή της στο Facebook!

Δεν ξέρουμε αν με αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος Ιάσμου επιδιώκει να καταστρέψει τυχόν αντίπαλα ψηφοδέλτια ή αν έχει προσωπικά απωθημένα με άτομα που δεν τον αποδέχθηκαν ως ανατέλλοντα ηγέτη. Δεν είναι ποτέ εύκολο να διακρίνει κανείς αν τα κίνητρα του άλλου είναι πολιτικά, προσωπικά ή εθνοθρησκευτικά. 

Όμως όπως και να έχει το πράγμα κάποιος πρέπει να του πει ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται με τέτοιους όρους ο εκλογικός αγώνας, ούτε κερδίζεται έτσι η πολιτική ηγεμονία. Και δεν μας ενδιαφέρει φυσικά ο Ο.Μ. ως πρόσωπο ή ως …καριέρα αλλά η αξιοπρεπής λειτουργία των θεσμικών προσώπων και η κοινωνική γαλήνη στον τόπο μας.

Κομοτηνή, 17-3-2022, Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια