GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλεξανδρούπολη: Στα λευκά θα “ντυθεί” ο Φάρος της

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα που από το 2006 έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης φωταγωγεί συμβολικά το κτίριο ...


Με αφορμή τη σημερινή ημέρα που από το 2006 έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης φωταγωγεί συμβολικά το κτίριο του Φάρου.

Η φωταγώγηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ο Φάρος θα “ντυθεί” στα λευκά! Το λευκό χρώμα έχει την ιδιότητα να φέρνει ηρεμία, άνεση και την ελπίδα. Λειτουργεί σαν ένα πραγματικό φάρμακο που καταπραΰνει την πληγωμένη ψυχή. Προσδίδει στη ζωή μια αίσθηση τάξης και ασφάλειας.

Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου (10 Μαρτίου 2022) έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την σπουδαιότητα της υγείας των νεφρών και την Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ). Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού για το 2021 είναι: «Ζώντας καλά με τις νόσους των νεφρών».

Στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού υποστηρίζει η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1970 και, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία, στοχεύει στην υποστήριξη και την ανάπτυξη της Νεφρολογίας, τη διενέργεια ερευνητικών μελετών, τη συνέχιση της ιατρικής εκπαίδευσης, την επαγγελματική υποστήριξη των μελών της και την ενημέρωση σχετικά με τις νεφρικές παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια