GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ για παλιό το νεκροταφείο Πετεινού: Ο σεβασμός προς τους νεκρούς είναι αδιαπραγμάτευτος

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις εργασίες και την έναρξη κατασκευής χώρου αναψυχής από το Δήμο Αβδήρων Ξάνθης επάνω σε παλιό μουσουλμανικ...


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις εργασίες και την έναρξη κατασκευής χώρου αναψυχής από το Δήμο Αβδήρων Ξάνθης επάνω σε παλιό μουσουλμανικό νεκροταφείο του 17ου αιώνα στον οικισμό του Πετεινού Δήμου Αβδήρων που ο Δήμος θεωρεί χώρο πρασίνου και δικό του οικόπεδο εδώ και 55 χρόνια και το έχει δηλώσει μάλιστα  και στο Κτηματολόγιο από το 2018.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση καταγγελία  του νέου Μουφτή Ξάνθη Χεμσερή Νεζντέν,  και τις ανακοινώσεις  του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν αλλά και του αντιπροέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ Ιρφάν Χατζηγκενέ, τον χώρο επισκέφθηκαν και συνεργεία τουρκικών τηλεοπτικών σταθμών δίνοντας έντονη ανθελληνική διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ ήδη υπάρχει και παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής Ξάνθης, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι κατατέθηκε και μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων 

Το τραγικό της υπόθεσης; Μα η προσπάθεια τόσο του Σάκη Κριτσίνη, όσο και του κρεοπώλη Γιώργου Μπατζακίδη με δηλώσεις στα Τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν ψηφοθηρική πολιτική υπηρετώντας προσωπικές σκοπιμότητες, στην προσπάθειά τους σε συνεργασία με ΜΜΕ που τα έχουν με τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη επειδή δεν"ενέδωσε" στους εκβιασμούς τους να τους δώσει....απευθείας αναθέσεις, με αποτέλεσμα συνειδητά ή ασυνείδητα, να ζημιώνουν το Εθνικό θέμα...

ΚΑΘΑΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ΖΗΤΑΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ


Καταλυτική ωστόσο στο συγκεκριμένο θέμα ήταν η ΚΑΘΑΡΗ παρέμβαση του Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή που θαρραλέα καταδίκασε την καταστροφή των νεκροταφείων!

Αυτούσια η δήλωσή του:

“Η καταστροφή νεκροταφείων είναι μια πράξη που πληγώνει βαθιά κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από το θρήσκευμά του.

Οι εικόνες που είδαμε σήμερα προσβάλλουν τον πολιτισμό μας. Ο σεβασμός προς τους νεκρούς είναι αδιαπραγμάτευτος όπως αδιαπραγμάτευτος είναι και ο σεβασμός προς τους μουσουλμάνους αδελφούς μας στη Θράκη.”

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ 


Κι ενώ ο  Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει ένα δελτίο τύπου, προφανώς γιατί θέλει να κρατήσει τα «χαρτιά» του κλειστά, η Τουρκόφωνη εφημερίδα

Gundem υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «ο Δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιρίδης, αποδέχτηκε δήθεν ότι το εν λόγω μέρος ήταν μουσουλμανικό νεκροταφείο, αλλά ότι δεν ήταν καταχωρημένο πουθενά και ότι δεν υπήρχε διοικητικό συμβούλιο στο χωριό, και αποφάσισε να χτίσει γήπεδο ποδοσφαίρου και κοινωνικές εγκαταστάσεις στο ιστορικό νεκροταφείο. Υποστηρίχθηκε επίσης ότι για το εν λόγω έργο προβλέφθηκε χρηματοδότηση περίπου 1 εκατ. Ευρώ».

Στο ανθελληνικό παραλήρημα ωστόσο του Τουρκόφωνου τύπου, συμμετείχαν με δηλώσεις τους τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σάκης Κριτσίνης που είχε ζητήσει  την….επιχορήγησή τους αλλά και ο γνωστός «υμνητής» του Ισλαμισμού και κρεοπώλης Γιώργος Μπατζακίδης κάνοντας μια αδίστακτη καπηλεία στο συγκεκριμένο θέμα.

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΣΜΟΥ ΕΚΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

 Από την πλευρά του ο Δήμος Αβδήρων  ισχυρίζεται και μάλιστα με έγγραφα-αιτήματα που υπογράφουν και οι πρώην στενοί συνεργάτες του πρώην δήμαρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη, Γιώργος Παραστατίδης, Φίλιππος Παραστατίδης, Παραστατίδου Φωτεινή κ.ά που είχαν καταθέσει την ανάγκη καθαρισμού του χώρου, για τον ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ επικίνδυνης και για τα σπίτια της περιοχής!!!

Αφού η εν λόγω περιοχή είναι πυκνο-κατοικημένη πλέον περιοχή και η εικόνα που εμφάνιζαν τα συγκεκριμένα νεκροταφεία, εγκυμονούσαν σοβαρούς κινδύνους πυρκαγιάς για τα γύρω σπίτια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια