GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κομοτηνή: Μετάλλια σε κυνηγόσκυλα που κέρδισαν τις εντυπώσεις

Ο εντοπισμός της καμπίσιας πέρδικας αναδεικνύει κυνηγητικά προσόντα, αλλά και νικητές στο διήμερο διαγωνισμό για κυνηγετικούς σκύλους που δι...


Ο εντοπισμός της καμπίσιας πέρδικας αναδεικνύει κυνηγητικά προσόντα, αλλά και νικητές στο διήμερο διαγωνισμό για κυνηγετικούς σκύλους που διοργάνωσε χθες – πρώτη μέρα- και συνεχίζει σήμερα – δεύτερη και τελευταία- ο Κυνοφιλικός Όμιλος Κομοτηνής.

Δύο  χρόνια μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας και την αναγκαστική παύση που ακολούθησε οι κυνηγοί της Ροδόπης είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν ξανά παίρνοντας μέρος σε αγώνες ενταγμένους στο εθνικό πρωτάθλημα. Με τους πόντους που κέρδισαν να προσμετρώνται στη βαθμολογία της πανελλήνιας κατάταξης.

Δεκάδες κυνηγοί με τους πιστούς τους φίλους πήραν μέρος σε αγώνες πρακτικού κυνηγιού με τον πρόεδρο του Ομίλου, τον κο Γιάννη Σκαπαριώτη να εξηγεί στην ΕΡΤ Κομοτηνής ότι αυτό που ψάχνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι να βρουν το θήραμά τους, ό,τι δηλαδή και στο κυνήγι.

Εικοσιτέσσερα (24) σκυλιά στις αγγλικές φυλές και εννέα (9) στις ηπειρωτικές κέρδισαν τις εντυπώσεις αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο μπορούν να βρουν τα θηράματα τους, αλλά και να χαρούν την επαφή με το Φύση όσο εκτελούν τις εντολές που παίρνουν. Υπό το άγρυπνο βλέμμα του κυνηγού-ιδιοκτήτη που γνωρίζει καλά να αξιοποιεί τις ικανότητες του σκύλου, να τον βοηθά, ακόμη και να τον εμψυχώνει όταν χρειαστεί και να τον ανταμείβει.

Όση ώρα μιλάμε με τον κο Σκαπαριώτη στις εγκαταστάσεις του Κυνοφιλικού Ομίλου Κομοτηνής κυνηγοί με τα μετάλλια και τα κύπελλα στα χέρια κανακεύουν τους τετράποδους φίλους που τα πήγαν περίφημα.

«Ο καλός κυνηγός παίρνει μόνο τον τόκο, δεν παίρνει το κεφάλαιο της Φύσης, κάνει διαχείριση» δηλώνει ο κος Σκαπαριώτης και στο ερώτημά μας για εκείνους τους κυνηγούς που εγκαταλείπουν τους σκύλους μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου προσθέτει: «Δεν είναι κυνηγόσκυλα αυτά που αφήνονται από ασυνείδητους ιδιοκτήτες. Στο κυνοκομείο του δήμου με τα 300 σκυλιά δύο – τρία είναι αυτά που μοιάζουν με κυνηγόσκυλα. Άλλο μοιάζει με κυνηγόσκυλο κι άλλο είναι κυνηγόσκυλο». Παραδέχεται, ωστόσο, ότι: «Ασυνείδητοι υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες» γι αυτό και σπεύδει να πει «Καταδικάζουμε αυτή την πρακτική τους. Είμαστε ξεκάθαρα κατά στο να αφήνεται ένα σκυλί ελεύθερο» σημειώνοντας: « Όταν κάποιος έχει ένα σκυλί, είναι υποχρεωμένος να το συντηρήσει και αν δεν το κάνει, ας πάει τότε  να το αφήσει στο Δήμο σαν αδέσποτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια