GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΚΑΠΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΙΝΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Με λίγα λόγια για να καταλάβουμε τι έγινε στον Πετεινό


Με λίγα λόγια για να καταλάβουμε τι έγινε στον Πετεινό

Με λίγα λόγια. Ο Δήμος Αβδήρων διαθέτει ένα οικόπεδο στον Πετεινό που θέλει να αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών.

Στην μεγάλη έκταση υπάρχει σε κάποια γωνία ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο χαμένο μέσα στην πυκνή βλάστηση.

Ο δήμος καλείται από τον θρησκευτικό ηγέτη των μουσουλμάνων της Ξάνθης για να το καθαρίσει.

Μπαίνει ο δήμος και προσπαθεί να το καθαρίσει και να κόψει τα αγριόχορτα με σκοπό να αναδειχθεί το νεκροταφείο και ο υπόλοιπος χώρος να αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών.

Μέχρις εδώ όλα είναι καλώς καμωμένα.

Εδώ και ένα χρόνο από ότι μαθαίνουμε, συνεργεία του δήμου μπαινοβγαίνουν και καθαρίσουν, πετούν τα χόρτα και σιγά σιγά αρχίζει και αναδεικνύεται ο χώρος.

Εν τω μεταξύ, σε κάποια αδέξια κίνηση, προφανώς των συνεργείων να καθαρίσουν το χώρο, σπάει κάποια πέτρα του μουσουλμανικού νεκροταφείου. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε νεκροταφείο.

Από εκείνο το σημείο πλέον αρχίζει η ακρότητα η οποία σαν σκοπό έχει για την μεν αντιπολίτευση που το «έδωσαν» σε συγκεκριμένα τοπικά  ενημέρωσης που το ανέδειξαν προκειμένου να «χτυπήσουν» πολιτικά τον δήμαρχο Τσιτιρίδη μη αντιλαμβανόμενοι ότι ζούμε σε μία περιοχή που οι εχθροί της γαλήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων καραδοκούν.

Σε οποιοδήποτε νεκροταφείο αν μπούνε συνεργεία να καθαρίσουν μπορούν να σπάσουν κάποιο σταυρό ή κάποιο πέτρινο σημάδι που υποδηλώνει τάφο.

Με λίγα λόγια, πιστεύει κανείς ότι ο δήμαρχος Τσιτιρίδης, ο οποίος εξελέγη και με τις ψήφους των μουσουλμάνων, δεν σέβεται τους νεκρούς;  την στιγμή που μόλις πριν από ένα χρόνο η μουφτεία ζήτησε να καθαριστεί και να προβληθεί το νεκροταφείο του Πετεινού; Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι θα έμπαινε σε αυτή την διαδικασία την στιγμή που σε όλη την επικράτεια του δήμου υπάρχουν δεκάδες μουσουλμανικά νεκροταφεία;

Έγινε κάποια ζημιά η οποία θα αποκατασταθεί και η ζωή θα συνεχίσει το δρόμο της. Προς τι η όλη δημοσιότητα;

Γιατί λοιπόν δόθηκε τόσο μεγάλη δημοσιότητα;

Πληροφορίες, χωρίς να μπορούν να διασταυρωθούν,  μας λένε ότι το θέμα δόθηκε στην δημοσιότητα από την αντιπολίτευση  με σκοπό να βλαφτεί πολιτικά ο Τσιτιρίδης, κάτι που δεν πιστεύουμε γιατί θεωρούμε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα κανενός συμπολίτη μας για πολιτικά οφέλη.

ΑΡΑ;

Αυτός που ανέδειξε το όλο θέμα, σαφώς και είχε κατά νου κάτι άλλο εκτός από το να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για το συμβάν αυτό καθ εαυτό.

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ κ. ΖΕΙΜΠΕΚ;

Μάθαμε ότι οι δύο βουλευτές της μειονότητας, αποτάθηκαν στην δικαιοσύνη και ορθώς, αφού είναι Έλληνες Πολίτες, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα αν και εκτιμούμε ότι πρώτα έπρεπε να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση του νεκροταφείου και μετά να γίνουν οι καυστικότατες δηλώσεις από την πλευρά των μειονοτικών που  κινήθηκαν πολύ γρήγορα προκειμένου από την όλη την ιστορία να κερδίσουν πολιτικούς πόντους.

Αυτό το πράγμα, δηλαδή  η αναζήτηση των συνθηκών του ατυχήματος  είναι άλλο και άλλο πράγμα οι εμπρηστικές δηλώσεις από τους μειονοτικούς πολιτικούς της Ξάνθης και από το να φέρει ο Ζειμπέκ, όπως μαθαίνουμε, τα Τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, προκειμένου το υλικό να χρησιμοποιηθεί προπαγανδιστικά  από την εχθρική Τουρκία που εποφθαλμιά την Θράκη, αυτό αγγίζει τα όρια της προδοσίας και σίγουρα κάποιοι από τις αρχές οι οποίοι σέβονται το Έθνος και την Χώρα τους, θα πρέπει να κινηθούν για να προστατευτεί επιτέλους και στην πράξη, η ειρηνική συνύπαρξη των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων της Θράκης.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος περιήλθε στην ιδιοκτησία της πρώην Κοινότητας Διομήδειας πριν 55 χρόνια και εν συνεχεία στον Δήμο Βιστωνίδας και διαδοχικά στον Δήμο Αβδήρων υπό την μορφή που υφίσταται σήμερα. Χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου από το 1990 (μελέτες υπήρξαν από το 1987) με απόφαση του τότε Νομάρχη Γ. Καπατζόγλου.

Το αίτημα για καθαρισμό και εξωραϊσμό του χώρου προήλθε από την βακουφική επιτροπή του Πετεινού τον Νοέμβριο του 2019 (σ.σ. η εν λόγω επιτροπή συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιους έτους, δηλαδή δύο μήνες νωρίτερα), ενώ παράλληλα κατατέθηκε και αίτημα για την επαναφορά του συγκεκριμένου χώρου στα λεγόμενα βακούφικα κτήματα της περιοχής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Γ. Τσιτιρίδη στην «Θ»: «Πρόκειται για έναν χώρο 15 στρεμμάτων στην είσοδο του οικισμού Πετεινού, όπου ελλόχευε ο κίνδυνος φωτιάς από τα άγρια χόρτα, τα καραγάτσια και άλλα αυτοφυή, τα οποία τον είχαν κατακλύσει. Αφενός λοιπόν ήταν και θέμα πολιτικής προστασίας ώστε να μην προκύψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και εξαπλωθεί η φωτιά στις γύρω κατοικίες, καθόσον πρόκειται για κατοικημένη περιοχή. Δεδομένου ότι είχαμε και οχλήσεις από περιοίκους που εξέφραζαν ανησυχία για την ασφάλειά τους. Εκτός αυτού, στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής υπάρχει η δημιουργία ενός πολυθεματικού-πολυπολιτισμικού πάρκου αναψυχής και συγχρόνως ανάδειξης του συγκεκριμένου μουσουλμανικού νεκροταφείου, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, βρίσκεται εκεί εδώ και πολλά χρόνια (αιώνες θα έλεγα), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από μουσουλμάνους της περιοχής ο τελευταίος συνάνθρωπός μας ενταφιάστηκε εκεί την δεκαετία του 1920. Πρόθεσή μας λοιπόν ήταν να αναδείξουμε αφενός το συγκεκριμένο νεκροταφείο και να το καταστήσουμε επισκέψιμο και συγχρόνως να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε και τον υπόλοιπο χώρο, τον οποίο και θέλουμε να παραδώσουμε στους κατοίκους για χρήση».

Σύμφωνα με τον κο Τσιτιρίδη, το θέμα των συγκεκριμένων παρεμβάσεων του Δήμου στον χώρο ήταν και υπόψη των δύο μειονοτικών βουλευτών (Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Ιλχάν Αχμέτ), ενώ κατά την διάρκεια του εξωραϊσμού παραβρίσκονταν κατά διαστήματα και ιμάμηδες από τον Π. Ζυγό και την Γενισέα για να επιτηρούν τις διαδικασίες.

Όταν μπαίνουν όμως σε έναν τέτοιο χώρο μηχανήματα για τον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό του, ενδεχομένως να συμπαρασύρουν και κάποια αντικείμενα τα οποία δεν ήταν εμφανή, χωρίς ωστόσο να αποδεικνύεται ότι η «ζημιά» που έγινε σε κάποια στήλη τάφου προέκυψε από το μηχάνημα του Δήμου.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ –ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- «ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ» ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

Το όλο θέμα σαφώς και δεν προσφέρεται για κανενός είδους «εκμετάλλευση» από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, καθόσον πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητο που αφορά «θρησκευτικά ήθη», αλλά παρόλα αυτά κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός προς αποκομιδή εντυπώσεων…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΦΤΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μουφτεία Ξάνθης με υπογραφή του νέου τοποτηρητή Μουφτείας Χ. Νεζντέν, όπου χωρίς να αναφέρονται τα πραγματικά περιστατικά απλά θεωρεί απαράδεκτη την πράξη του Δήμου Αβδήρων ως προς το αποτέλεσμα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια