GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δασικοί Χάρτες: Νέα παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων

  Ποιά είναι η νέα ημερομηνία

 

Ποιά είναι η νέα ημερομηνία

Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και ψηφίσθηκε το βράδυ της Τετάρτης (23/3).

Ειδικότερα, το άρθρο 90 του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου προβλέπει τη παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν εντός του έτους 2021.

Το ΥΠΕΝ έκρινε απαραίτητη τη παράταση, δεδομένου ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στην εμφάνιση στον διαδικτυακό τόπο της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» των ψηφιακών αρχείων των δασικών χαρτών μετά τη διόρθωσή τους.

Δηλαδή ανέβηκαν οι αναμορφωμένοι δασικοί χάρτες, αλλά υπήρχαν τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα και έπρεπε οι πολίτες να πληροφορηθούν για να δουν τα ακίνητά τους και τα πολύγωνα τους που εντάχθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε θεσμοθετηθεί παράταση 45 ημερών για τους δασικούς χάρτες των Διευθύνσεων Δασών της Αποκεντρωµένης Διοίκησης Κρήτης. Ετσι, για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου, η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων είναι η 16η Μαΐου (η 6η Ιουνίου για τους κατοίκους εξωτερικού), ενώ για τις Π.Ε. Ρεθύμνης και Χανίων η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 31 Μαΐου (η 20ή Ιουνίου για όσους διαμένουν στο εξωτερικό).

Σημειώνεται ότι οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων. Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις περιληφθείσες στον αναρτημένο δασικό χάρτη αμφισβητούμενες δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις. Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια