GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προκλητικός ο Ακάρ: “Επιθετική η ρητορική της Ελλάδας προς την Τουρκία”!

  Αφορμή για νέες εμπρηστικές δηλώσεις βρήκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας,  Χουλούσι Ακάρ,  ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογρά...

 


Αφορμή για νέες εμπρηστικές δηλώσεις βρήκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων για τις σχέσεις με την Ελλάδα είπε: «Αν και εκδηλώνουμε πάντα τις καλές μας προθέσεις για συνομιλίες, διάλογο, ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους, ειδικά η γειτονική μας Ελλάδα και ειδικά ορισμένοι πολιτικοί διαστρεβλώνουν σκόπιμα τα γεγονότα και συνεχίζουν μια επιθετική ρητορική κατά της Τουρκίας, και κατά συνέπεια κλιμακώνουν τις εντάσεις».

Μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ ο κ. Ακάρ πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες συνεχίζουν την επιθετική τους στάση με ένα μένος που προσπαθούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία για να επιτεθούν την Τουρκία».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για σχέσεις καλής γειτονίας και εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, όλοι βλέπουν ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι οι ενέργειες που γίνονται εκ μέρους τους ενάντια σ’ αυτές μας τις προθέσεις είναι εξαιρετικά λανθασμένες».

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ανέφερε ότι «θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τη στάση μας επίμονα και με πείσμα. Με κάθε ευκαιρία καλούμε την Ελλάδα, που αποφεύγει το διάλογο και τη συναντήσεις, εκφράζουμε για άλλη μια φορά ότι περιμένουμε την αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια