GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πάσχα με μάσκα και πιστοποιητικά εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων

  Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να αποκλιμακώσει σταδιακά τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού  ο σχεδιασμός μετατίθεται για λ...

 


Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να αποκλιμακώσει σταδιακά τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού  ο σχεδιασμός μετατίθεται για λίγο αργότερα, κυρίως εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων που καταγράφεται αλλά και της Μετάλλαξης Όμικρον 2 που μεταδίδεται επίσης ταχύτατα καθώς η Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της εισηγήθηκε να μην υπάρξει καμία χαλάρωση μέτρων έως την Πρωτομαγιά.

Ο αρχικός σχεδιασμός σύμφωνα με πληροφορίες περιελάμβανε το τέλος των self test στα σχολεία, την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και σε καταστήματα λιανικής. 

Τι θα γίνει με το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Ο νέος «οδικός χάρτης» για την πανδημία  προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση των μέτρων μετά το Πάσχα. Ενώ αρχικά οι σκέψεις της κυβέρνησης έλεγαν ότι θα μπορούσαν τα περισσότερα μέτρα να έχουν καταργηθεί έως το Πάσχα, φαίνεται ότι οι αντιδράσεις των ειδικών επιστημόνων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας βάζουν προς ώρας φρένο στα σχέδια της.

Άλλωστε οι επιστήμονες – η πλειοψηφία τουλάχιστον – ήταν και παραμένουν αρνητικοί στο να καταργηθούν άμεσα όλα τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό. Και αυτό διότι μέχρι στιγμής τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και η ταχύτατη μετάδοση της Μετάλλαξης Όμικρον δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. 

Παρότι αρχικά στελέχη της κυβέρνησης αλλά και μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας σημείωναν ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει καταργηθεί έως το Πάσχα, φαίνεται προς τώρα υπάρχει αλλαγή πορείας. Όλα δείχνουν ότι επιστήμονες θα θέσουν ως ημερομηνία ορόσημο μετά το Πάσχα ώστε να έχει μειωθεί σε ένα βαθμό το επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στη χώρα. Άλλωστε και η κυβέρνηση εστιάζει πλέον στον Μάιο που είναι ο μήνας που αναμένεται να ξεκινήσει πιο έντονα η τουριστική κίνηση στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια