GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Κλείστε τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία», προτρέπει ο Ζελένσκι το Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy προέτρεψε τους Αμερικανούς νομοθέτες να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν τη χώρα του από...


Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy προέτρεψε τους Αμερικανούς νομοθέτες να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν τη χώρα του από την εισβολή της Ρωσίας σε μια ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την Τετάρτη, όπου ζήτησε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να είναι ο «ηγέτης της ειρήνης στον κόσμο.”

«Η Ρωσία έχει μετατρέψει τον ουρανό της Ουκρανίας σε πηγή θανάτου για χιλιάδες ανθρώπους», είπε ο Ζελένσκι στην διαδικτυακή του ομιλία πριν δείξει βίντεο που περιέχει γραφικές εικόνες θανάτου και καταστροφής στην Ουκρανία που έληξε με «κλείσιμο του ουρανού πάνω από την Ουκρανία».

Ο Ζελένσκι συνέχισε την ώθησή του για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία και ζήτησε περισσότερα αεροπλάνα και αμυντικά συστήματα για να ανταποκριθεί στη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα που έχει προκαλέσει μεγάλης κλίμακας καταστροφές στη χώρα του και έχει εξαπολύσει κύμα προσφύγων. Ζήτησε επίσης περισσότερες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.


Κρίνεται η μοίρα του Ουκρανικού Έθνους

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τον τρόμο που δεν είχε βιώσει η Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η μοίρα του έθνους κρίνεται, είπε ο Ζελένσκι στους αμερικανούς νομοθέτες μέσω διερμηνέα.

“Είναι πολλά να ζητήσουμε – να δημιουργήσουμε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία για να σωθούν οι άνθρωποι; Είναι πάρα πολύ;” Ο Ζελένσκι ρώτησε στις παρατηρήσεις του από το Κίεβο, την πρωτεύουσα της χώρας του που δέχεται επίθεση καθημερινά, αλλά, όπως είπε, «δεν τα παρατάει».

Ο Ζελένσκι έκλεισε την ομιλία του με μια ευθεία έκκληση στα αγγλικά προς τον Μπάιντεν: “Σου εύχομαι να είσαι ο ηγέτης του κόσμου. Το να είσαι ηγέτης του κόσμου σημαίνει να είσαι ο ηγέτης της ειρήνης”.

Μαζί με το ΝΑΤΟ, ο Μπάιντεν και πολλοί αμερικανοί νομοθέτες έχουν αντισταθεί σε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων εν μέσω ανησυχιών ότι θα κλιμακώσει τη σύγκρουση με την πυρηνικά οπλισμένη Ρωσία. Ο Λευκός Οίκος μέχρι στιγμής επίσης δεν έχει υποστηρίξει μια πρόταση να βοηθήσει στη μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών MiG ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία, αν και αυτή η ιδέα έχει κάποια υποστήριξη στο Κογκρέσο.

Όπως στην Αλ Κάϊντα

Ο Ζελένσκι επικαλέστηκε την αμερικανική ιστορία, ζητώντας από τους νομοθέτες να θυμηθούν τον ιαπωνικό βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ της Χαβάης το 1941, τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2001 και την ομιλία του ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ το 1963 «I have a dream» στην Ουάσιγκτον.

“Έχω ένα όνειρο. Αυτές οι λέξεις είναι γνωστές στον καθένα από εσάς σήμερα. Μπορώ να πω: Έχω μια ανάγκη. Πρέπει να προστατεύσω τον ουρανό μας”, είπε ο Ζελένσκι.


Ο Ζελένσκι δέχτηκε χειροκροτήματα πριν και μετά τα σχόλιά του, με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, να τον συστήνει με ουκρανικές λέξεις που σημαίνουν «δόξα στην Ουκρανία». Στο τέλος των παρατηρήσεών του, ο Ζελένσκι κούνησε το χέρι πάνω από το βίντεο και έβαλε το χέρι του στο στήθος του για να ευχαριστήσει για την υποδοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια