GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Και παρέμβαση Τσαβούσογλου για το παλιό νεκροταφείο του χωριού ....Χοροζγλού όπως αποκαλεί τον Πετεινό!

  Την τουρκική ονομασία Χοροζλού χρησιμοποιεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ !

 


Την τουρκική ονομασία Χοροζλού χρησιμοποιεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ !

Σε μία ακόμη προκλητική ανακοίνωση κατά της Ελλάδας προέβη ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας κ.Τσαβούσογλυ με αφορμή τον ντόρο που "ξεσήκωσαν" Κριτσίνης Μπατζακίδης σε συνεργασία με τον Ψευτομουφτή Ξάνθης Aμετ Μετέ και τους γνωστούς κύκλους (Μπουλέντε Βελή ογλου, υποψήφιος του  Κριτσίνη)  γιατί ο Δήμος Αβδήρων επιχείρησε να καθαρίσει έναν δημοτικό χώρο που είχε καταστεί επικίνδυνος, μετά απο συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων του Πετεινού.

Μάλιστα το ΥΠΕΞ Τουρκίας χαρακτηρίζει το ιστορικό χωριό, με την.."Τουρκική ονομασία" του, " Χοροζλού"..! 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Τουρκίας αναφέρει επί λέξη τα παρακάτω:

«Καταδικάζουμε την καταστροφή του μουσουλμανικού νεκροταφείου της Οθωμανικής εποχής που ανήκει στη Μειονότητα στο χωριό Ξάνθη Χοροζλού (Πετεινός) στη Δυτική Θράκη στις 16 Μαρτίου 2022, με το πρόσχημα της ανέγερσης γηπέδου ποδοσφαίρου σε αυτό.

Στην Ελλάδα έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις για την απάνθρωπη αυτή ενέργεια, η οποία -όπως έγινε αντιληπτό- έγινε με εντολή του δημάρχου Μπουλούστρα (Αβδήρων).

Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές, που ανταποκρίθηκαν θετικά στις συστάσεις μας, να επιδείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και να ολοκληρώσουν την έρευνα που ξεκίνησαν το συντομότερο δυνατό και να επαναφέρουν το νεκροταφείο στην παλαιά του κατάσταση» σημειώνει η Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια