GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προσβλητική άγνοια ισοπέδωσε Μουσουλμανικά νεκροταφεία!

  Προσβλητική αν μη τι άλλο, η άγνοια του Δήμου Αβδήρων και της αρμόδιας Υπηρεσίας Τεχνικών Εργων, περι της ύπαρξης Μουσουλμανικών Νεκροταφε...

 


Προσβλητική αν μη τι άλλο, η άγνοια του Δήμου Αβδήρων και της αρμόδιας Υπηρεσίας Τεχνικών Εργων, περι της ύπαρξης Μουσουλμανικών Νεκροταφείων στην περιοχή του Δ.Δ. Πετεινού, όπου και ξεκίνησε η διαδικασία δημιουργίας χώρου αναψυχής.


Απο φάνηκε, κατά την τοπογράφιση, εάν αυτή έγινε, δεν εξετάστηκαν καν τα δεδομένα της περιοχής όπου εγκρίθηκε το έργο, ενώ και η έναρξη εργασιών απο πλευράς του εργολάβου ή των συνεργείων αυτεπιστασίας του Δήμου, δεν έλαβαν καμία (;) ενημέρωση περί ύπαρξης κάποιου τέτοιου χώρου ταφής των μουσουλμάνων συμπολιτών μας.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η Μουφτεία Ξάνθης, δια του προσωρινού της τοποτηρητή, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Αβδήρων ξεκίνησε εργασίες για κατασκευή χώρου αναψυχής, πάνω σε παλιό Μουσουλμανικό νεκροταφείο, στην περιοχή του Πετεινού. Τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν στο καλό κλίμα που οικοδομούν τόσα χρόνια χριστιανοί και μουσουλμάνοι στην περιοχή μας. Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Πολιτεία να παρέμβει για να αποκαταστήσει το λάθος των τοπικών αρχών».

Παράλληλα, παράγοντες της μειονότητας, έσπευσαν αμέσως στο σημείο, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους αλλά και την αγανάκτησή του, που δικαιολογημένα εγείρεται μετά απο ένα τέτοιο γεγονός.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Πολλά τα ερωτήματα που εγείρονται, μετά την αστοχία του Δήμου Αβδήρων:

  • -Ποιός μηχανικός και ποια επιτροπή ενέκρινε το εν λόγω έργο της δημιουργίας χώρου αναψυχής στο Δ.Δ. Πετεινού;
  • -Ποια η τεχνική έκθεση, ποιοι  την υπογράφουν και με ποια συνημμένα δεδομένα, που επικυρώνουν το ορθό των μελετών για το έργο;
  • -Υπάρχει ή δεν υπάρχει αποτύπωση του Δημοτικού Διαμερίσματος Πετεινού και συνεπώς των χώρων λατρείας, ταφής κλπ;

Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος για την προσβλητική ενέργεια της βεβήλωσης των τάφων των συντοπιτών μας ελλήνων μουσουλμάνων του Δήμου Αβδήρων, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν χώρο ιερό, όπως άλλωστε όλα τα κοιμητήρια, και με την ιδιαιτερότητα ότι δεν υπάρχει εκταφή των νεκρών σε κάποιο χρονικό διάστημα μετά θάνατον, οπότε ο χώρος καθίσταται ισόβιος ως προς την ταφή του νεκρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια