GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ευρωζώνη: Υποχώρησε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν η ανεργία

  Η ανεργία στην ευρωζώνη μειώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο, καθώς η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας συνεχίστηκε παρά τα π...

 


Η ανεργία στην ευρωζώνη μειώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο, καθώς η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας συνεχίστηκε παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τις αυξημένες τιμές και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

  Η ανεργία διαμορφώθηκε στο 6,8% τον Ιανουάριο από το 7% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για διαμόρφωση του δείκτη στο 7%.

  Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στην ευρωζώνη, μειώθηκε κατά 214.000 τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στους 11,2 εκατ.

  Η ανεργία των νέων μειώθηκε στο 13,9% τον Ιανουάριο από το 14,2% τον Δεκέμβριο, τόνισε η Eurostat.

  Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τους εργαζόμενους που βρίσκονται στα προγράμματα στήριξης της κυβέρνησης.

  Αυτά τα προγράμματα, τα οποία έχουν περιορίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας της περιοχής, καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των μισθών των εργαζόμενων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να περικόψουν τις δραστηριότητες τους ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

  Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ καταγράφουν τον Ιανουάριο, η Ελλάδα (13,3%), η Ισπανία (12,7%) και η Ιταλία (8,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφουν η Πολωνία (2,8%) και η Γερμανία (3,1%).

  Στην Ελλάδα το ποσοστό ανεργίας των νέων αυξήθηκε στο 31,4% τον Ιανουάριο, από 28,7% το Δεκέμβριο του 2021. Μετά την Ελλάδα, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων στην ΕΕ, καταγράφει η Ισπανία με 29.4%

  Στην Ελλάδα το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2022 ήταν 10,4% για τους άνδρες και 16,8% για τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια