GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Η επίσκεψη του Υφ. Πολιτισμού και η ξενάγηση στο μουσείο

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ξάνθη, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίου Νικόλα Γιατρ...


Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου
η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ξάνθη, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίου Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος επισκέφτηκε το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και τη Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης, τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης Πακεθρα Πολιτιστικό Κέντρο, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης αλλά ακόμα και τα μικρά, ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία της πόλης.

Ο πρόεδρος της ΦΕΞ Απόστολος Τσότσος καθώς και μέλη του διοικητού συμβούλιου του συλλόγου υποδέχθηκαν τον υφυπουργό στο Μουσείο, ενώ ακολούθησε προσωπική ξενάγηση του από τον διευθυντή του μουσείου Πασχάλη Ξανθόπουλο.

Μετά την ξενάγηση ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση του υφυπουργού για τις ιδιαίτερες ανάγκες αλλά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες τόσο της περιοχής όσο και του συλλόγου.

Όπως ο ίδιος ανέφερε οι πόροι που έχει εξασφαλίσει το  Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση του προγράμματος «Ελλάδα 2.0», και ειδικά το χωρικό πρόγραμμα που προβλέπεται για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής με την δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της.









Δεν υπάρχουν σχόλια