GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ρωσία επιμένει ότι θα το πάει μέχρι τέλους..!

  Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα της ως προφανής τακτική αποτυχία μέχρι στιγμής , με την κύρια δύναμη επίθε...

 


Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εισήλθε στη δεύτερη εβδομάδα της ως προφανής τακτική αποτυχία μέχρι στιγμής , με την κύρια δύναμη επίθεσης να έχει σταματήσει για μέρες σε έναν αυτοκινητόδρομο βόρεια του Κιέβου και άλλες προόδους σταμάτησαν στα περίχωρα των πόλεων που βομβαρδίζει σε ερημιές.


Ο αριθμός των προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία αυξήθηκε σε περισσότερο από 1 εκατομμύριο , ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη. Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες και Ουκρανοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί και η ίδια η Ρωσία έχει βυθιστεί στην απομόνωση που δεν είχε ξαναζήσει μια οικονομία τέτοιου μεγέθους.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι πιστεύει ότι κάποιοι ξένοι ηγέτες προετοιμάζονται για πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι το «τέλος». Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν είχε σκέψεις για πυρηνικό πόλεμο.


Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι αναφορές για τον κινεζικό και ρωσικό συντονισμό ενόψει της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «ψευδείς ειδήσεις». Ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είπαν σε ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους στις αρχές Φεβρουαρίου να μην εισβάλουν στην Ουκρανία πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, ανέφεραν οι New York Times.


Τα γαλλικά τελωνεία κατέσχεσαν ένα γιοτ που ανήκε στο αφεντικό της Rosneft, Igor Sechin , καθώς προσπαθούσε να εγκαταλείψει το μεσογειακό λιμάνι La Ciotat, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της ΕΕ σε Ρώσους ολιγάρχες. Τουλάχιστον πέντε σούπερ γιοτ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους αγκυροβολούσαν ή έκαναν κρουαζιέρες στις Μαλδίβες , ένα νησιωτικό έθνος στον Ινδικό Ωκεανό που δεν έχει συνάψει συνθήκη έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι καμπάνες των μεγάλων εκκλησιών σε όλη την Ευρώπη χτύπησαν ομόφωνα για να εκφράσουν την αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας, να θρηνήσουν όσους σκοτώθηκαν και να προσευχηθούν για ειρήνη.









Δεν υπάρχουν σχόλια