GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παρέμβαση του Δημάρχου Μαρωνείας - Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου για το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής

  Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ύστερα από τη δημόσια κοινοποίηση του σχεδιασμού της νέας χωροταξίας των διοικητικών δι...

 

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ύστερα από τη δημόσια κοινοποίηση του σχεδιασμού της νέας χωροταξίας των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας, σύμφωνα με τον οποίο προτείνεται η κατάργηση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, εκφράζοντας τον προβληματισμό και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, με την οποία ζητάει τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως η μελέτη εξαιρεί από τα κριτήρια παραμονής και λειτουργίας των Διοικητικών Εφετείων αυτό της Κομοτηνής που εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας ευαίσθητης παραμεθόριας περιοχής που εκτείνεται από τον Έβρο έως την Καβάλα, έχει ιδιαίτερη κοινωνική συγκρότηση, χαμηλό ΑΕΠ και δημογραφικά προβλήματα. Η κατάργηση  του Διοικητικού Εφετείο Κομοτηνής θα εντείνει την απομόνωση της περιοχής και θα επιβαρύνει δυσβάστακτα την προσφυγή στη δικαιοσύνη των πολιτών της, αφού η πρόσβαση στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στο οποίο θα υπαχθούν οι υποθέσεις, θα καταστεί δύσκολη έως αδύνατη».

Παράλληλα, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Βασίλη Μαυρίδη, με την οποία προτείνει το συγκεκριμένο πρόβλημα να κοινοποιηθεί στο σώμα των Δημάρχων της Π.Α.Μ.Θ., προκειμένου όλοι οι Δήμοι μαζί με την Π.Ε.Δ. να ενεργοποιηθούν, διεκδικώντας τη συνέχιση της λειτουργίας του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια