GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δήλωση της Ευρωπαϊκής Σοροπτιμιστικής Ομοσπονδίας και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, οι γυναίκες υποφέρουν δυσανάλογα. Οι γυναίκες σπάνια επιδιώκουν τον πόλεμο, αλλά επηρεάζονται περισσότερο α...


Σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, οι γυναίκες υποφέρουν δυσανάλογα. Οι γυναίκες σπάνια επιδιώκουν τον πόλεμο, αλλά επηρεάζονται περισσότερο από αυτόν. Στις ειρηνευτικές συνομιλίες συνήθως απουσιάζουν, όταν δεν αποκλείονται.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να μας αφήσει σιωπηλές. Φοβόμαστε για την υγεία και την ευημερία εκατομμυρίων γυναικών και κοριτσιών που μπορεί να υποστούν τραυματισμό, απώλεια των σπιτιών και των θέσεων εργασίας τους, εκτοπισμό, απώλεια εκπαίδευσης, βιασμό και θάνατο. Οι γυναίκες είναι πολύ πιο ευάλωτες στα εγκλήματα πολέμου από τους άνδρες.

Καλούμε τα κράτη να σεβαστούν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των γυναικών και κοριτσιών στην Ουκρανία, όπως αναφέρονται στη Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία συμφώνησαν να προσχωρήσουν όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Προτρέπουμε επίσης όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να καλωσορίσουν τους πολίτες της Ουκρανίας που εγκαταλείπουν τη ζώνη μάχης και αναζητούν ασφάλεια. Οι γυναίκες και τα κορίτσια θα πρέπει να λαμβάνουν ειδική προστασία λόγω του ότι είναι περισσότερο ευάλωτες.

Η Οργάνωσή μας, η Ευρωπαϊκή Σοροπτιμιστική Ομοσπονδία (Soroptimist International of Europe), είναι παρούσα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Εργαζόμαστε σε έργα που εκπαιδεύουν, ενδυναμώνουν και δίνουν τη δυνατότητα στις γυναίκες και τα κορίτσια για μια καλύτερη ζωή – ελάτε μαζί μας για να βοηθήσουμε τις γυναίκες στην εμπόλεμη ζώνη.

Ε-mail επικοινωνίας: mgratzi@civil.duth.gr, τηλ. 6955122529

Δεν υπάρχουν σχόλια