GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φάνης Παπαδάκης: Το ΑΝΑΛΓΗΤΟ πρόσωπο της ΔΕΥΑΞ και του Δήμου Ξάνθης, απέναντι στους ΑΜΕΑ! Τους ψήφισε και η Ελένη!

  ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΔΕΥΑΞ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ – ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝ Η ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΕΤΣΑΡΙΔΗ

 


ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΔΕΥΑΞ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ – ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝ Η ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΕΤΣΑΡΙΔΗ

*Μέχρι και η Ελένη Χατζηγεωργίου του Δημαρχόπουλου με Λεβέντ, Μούρκα, Καμπερόπουλο  και Πάνο Αμβροσιάδη, ψήφισαν υπέρ... της «άφαντης» γνωμάτευσης του Προέδρου Ιπποκράτη Καμαρίδη!

Με τίτλο «Το ανάλγητο πρόσωπο της ΔΕΥΑΞ και του Δήμου Ξάνθης» απέναντι στους ΑΜΕΑ ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης και μέλος του  Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ Φάνης Παπαδάκης, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω καταγγελία μετά την συνεδρίαση της 28/2/2022 όπου πλην του ιδίου, πέρασε τελικά το θέμα της έκπτωσης για τους ΑΜΕΑ αναδρομικά με ποσοστό όμως... 85%.

Θέμα το οποίο μάλιστα ψήφισε και η εκπρόσωπος του Δημαρχόπουλου Ελένη Χατζηγεωργίου, αλλά και οι  Μούρκας, Λεβέντ, Πάνος Αμβροσιάδης και Καμπερόπουλος, που διαβεβαίωναν την Πρόεδρο Δήμητρα  Κοτσάκη για το... αντίθετο!!!!

Λευκό ψήφισε ο αντιδήμαρχος  Σταυρούπολης Τόλης Ελευθεριάδης. Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν συζητήθηκαν καν στο διοικητικό συμβούλιο, η νομική γνωμάτευση του καθηγητή Χρήστου Δετσαριδη  που κοινοποίησε με εξώδικό του ο δικηγόρος των ΑΜΕΑ Νίκος Δερές!!!!

Αναλυτικά η καταγγελία του ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε την ανάλγητη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ξάνθης και του Προέδρου της κ. Καμαρίδη, για την απόφαση της 28ης Φεβρουαρίου που αφορά τη «Λήψη νέας απόφασης για εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου για ευπαθείς ομάδες» και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022!!!

Ουσιαστικά αποφάσισε την κατάργηση των αποφάσεων 31/2017 της ΔΕΥΑΞ και 93/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης εισάγοντας εισοδηματικά κριτήρια   στους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 80% ή με προστατευόμενα μέλη με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, οι οποίοι έως τώρα είχαν πλήρη απαλλαγή από το αντίτιμο του καταναλισκόμενου ύδατος του χώρου οίκησής τους.

-Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε πως οι δύο αποφάσεις 31/2017 της ΔΕΥΑΞ και 93/2017 ήταν εντελώς ανεξάρτητες και δεν έχουν καμία σχέση με την απόφαση 294/2018 που αφορούσε αποκλειστικά τα Δημοτικά τέλη, είχε συγκεκριμένη λογική και πρέπει να παραμείνουν ως έχουν! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

-Ρωτήσαμε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ποια τιμολογιακή πολιτική εφαρμόζεται στη ΔΕΥΑΞ που αφορά τους ΑΜΕΑ και ειδικά από το καλοκαίρι του 2021 και απάντηση δεν καταλάβαμε. Τα περί προφορικής εντολής της προηγούμενης διοίκησης, η οποία εφαρμόστηκε (;) δύο χρόνια μετά παραβιάζοντας παρανόμως τις υπάρχουσες αποφάσεις τουλάχιστον αστεία ακούγονται. Τελικά ποιος διοικεί τη ΔΕΥΑΞ; Ο Σδρέβανος ή ο Καμαρίδης;

-Ρωτήσαμε εάν υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από τον Νομικό Σύμβουλο της ΔΕΥΑΞ, όπως αναφέρεται σε εξώδικο του Σωματείου ΑΜΕΑ,  για την μέχρι τώρα τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζεται για αυτούς τους συμπολίτες μας και την οποία τα μέλη του ΔΣ δεν την γνωρίζουν, αλλά απάντηση δεν πήραμε!!

-Καταθέσαμε πρόταση για την πλήρη απαλλαγή των ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 80% ή με προστατευόμενα μέλη με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, αλλά λάβαμε την απάντηση πως δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα και θα πρέπει να τοποθετηθούμε και να ψηφίσουμε την εισήγηση ως έχει!

Δυστυχώς το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΥΑΞ, αλλά και του ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ απωλέσθη, αφού δεν πρόκειται για ένα ωφέλημα που μπορεί να μετρηθεί με ευρώ. Πρόκειται για μία ομάδα συνανθρώπων μας που κουβαλάνε ένα ισόβιο βάρος, το οποίο δεν έχει κανένα χρηματικό αντίκρισμα.

Μπορεί να μην είναι μία πολυπληθής ομάδα που έχει εκλογική δύναμη για να σκύψουμε πάνω τους, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει καθόλου.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, Ιπποκράτη Καμαρίδη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ σε μία επίσκεψη, για μία ώρα μόνο, σε ένα Ειδικό Σχολείο για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την καθημερινότητα που βιώνουν αυτοί οι συμπολίτες μας και την ανάγκη που έχουν από την αμέριστή έμπρακτη στήριξή μας.

Τότε ίσως καταλάβουν!

  • Ξάνθη 02-03-2022
  • Θεοφάνης Παπαδάκης
  • Μέλος ΔΣ ΔΕΥΑΞ
  • Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης
  • «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»».

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΜΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ... ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ!


Υπενθυμίζουμε το δημοσίευμα του "Μ" με την τελευταία καταγγελία του Δ.Σ. των ΑΜΕΑ Ξάνθης κατά του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ και προσωπικά του Προέδρου Ιπποκράτη Καμαρίδη:

Νέα καταγγελία έδωσε στη δημοσιότητα το Δ.Σ. των ΑΜΕΑ Ξάνθης κατά του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη –όπως είναι γνωστό όλοι οι άλλοι του Δ.Σ. έχουν ΑΓΝΟΙΑ των αποφάσεών του!!!- διαμαρτυρόμενο με την ΑΡΝΗΣΗ του να παρέχει έκπτωση επί του αντιτίμου του ύδατος που καταναλώνεται στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό άνω του 80% καθώς και στα προστατευόμενα μέλη με το αυτό ποσοστό αναπηρίας, εισάγοντας αυθαίρετα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία όμως δεν προβλέπονται από προγενέστερη απόφαση.

*Σημειώνει λοιπόν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Σωματείου των ΑΜΕΑ Δημητρούλα Κοτσάκη –που είχε κατέβει υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Τσέπελη!!! - απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη

«Όπως γνωρίζεται έχουμε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα, διότι η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης από τις αρχές του καλοκαιριού του έτους 2021 παραβιάζει την υπ’ αριθ. 31/2017 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου (η οποία έχει εγκριθεί με την υπ’ αριθ. 93/25-4-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης), αρνούμενη να παρέχει έκπτωση επί του αντιτίμου του ύδατος που καταναλώνεται στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό άνω του 80% καθώς και στα προστατευόμενα μέλη με το αυτό ποσοστό αναπηρίας, εισάγοντας αυθαίρετα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία όμως δεν προβλέπονται στην ανωτέρω απόφαση... Ως δικαιολογία για αυτό επικαλείσαι μεταγενέστερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (την υπ’ αριθ. 294/7-11-2018) η οποία όμως αφορά άλλα τέλη εισπραττόμενα από το Δήμο και συγκεκριμένα δημοτικά τέλη (τέλος καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και τέλος ακίνητης περιουσίας)».

*Σημειώνω ότι την ίδια με την Κοτσάκη θέση διατυπώνει ευθαρσώς και ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης και για το λόγο αυτό μάλιστα ενημέρωσε και τον... Φάνη Παπαδάκη, για να «βγάλει» αυτός το....ΦΙΔΙ από την τρύπα!

-Καθότι ο ίδιος πρέπει να... διαφυλάξει την ενότητα της παράταξης Τσέπελη!!! Κι ο νοών νοείτω φυσικά!!! Καθότι μπορεί ο Τσέπελης να ΤΡΕΜΕΙ τον γιατρό, ο Φανουράκης όμως ήταν αυτός που τον... «άρπαξε» στο κολυμβητήριο!!! Κι αν δεν τους «χωρίζανε»... ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ θα είχε πάθει χειρότερα από αυτά που έπαθε ο Δήμαρχος μέσα στο γραφείο του από πρώην... «φανατικό οπαδό του», όταν από τα... χαστούκια έτρεχε να κρυφτεί και φώναζε την αστυνομία να τον «σώσει»!!!

*Και συνεχίζει η Δημητρούλα Κοτςάκη στο δελτίο τύπου που μας έστειλε:

«Ζητήσαμε από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑ Ξάνθης τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού της Συμβούλου την οποία επικαλείται, (σ.σ. Ο Πρόεδρος Ι. Καμαρίδης!!!), όμως αυτή δεν μας χορηγήθηκε».

*Οπότε κι εμείς ρωτάμε τον λαλίστατο γιατρό!!!

-Γιατί ότι κι αν σου ζητάνε Πρόεδρε Ιπποκράτη Καμαρίδη με την μηνιαία αντιμισθία των 1.710 δεν τα δίνεις στους ενδιαφερομένους αλλά και στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ!;;;

-Και αναγκάζονται να καταφύγουν ακόμη και στον Εισαγγελέα για να τα πάρουν! Όπως συνέβη με τον Μαρίνο Σδρέβανο;!!!

*Και στο ρεζουμέ. Νομική Γνωμοδότηση ισχυρίζεται ότι έχει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης;;;

-Γνωμοδότηση και η Δημητρούλα Κοτσάκη με την υπογραφή μάλιστα του καθηγητή του ΔΠΘ Χρήστο Δετσαρίδη, στενού συνεργάτη του Θανάση Ξυνίδη και δικηγόρου επί σειρά ετών του Φανουράκη και του Σταυρακάρα στο Κυβερνείο!!! Που επί Δημαρχόπουλου έβγαζα και στον αέρα μάλιστα στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!!!

(σ.σ. Και σε κάποια φάση... δικηγόρος και του γιατρού Ιπποκράτη Καμαρίδη για το γνωστό παιδότοπο!!! Του οποίου τα... ΠΡΟΣΤΙΜΑ απαιτεί να διαγραφούν εδώ και τώρα από την αρμόδια Επιτροπή Προστίμων Δήμου Ξάνθης!!! Να δείτε αυτή η ιστορία τι... λαβράκια θα βγάλει)!

*Και στο ρεζουμέ, Ο Καθηγητής Νομικής του ΔΠΘ Χρήστος Δετσαρίδης επέλεξε λοιπόν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου 2022) που γιορτάζει και την... «μαϊμού» επέτειο γάμου του ο Τσέπελης και έβγαλε την δική του γνωμοδότηση!!!

Γνωμοδοτώντας ότι ουδέποτε καταργήθηκε – αντικαταστάθηκε η προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ξάνθης με την νεότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης και ως εκ τούτου εξακολουθεί και ισχύει κανονικά η έκπτωση του 80% για τους ΑΜΕΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια