GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Όργιο αναθέσεων στο Δήμο Ξάνθης – Θα επέμβει Οικονομικός Εισαγγελέας;

Κυριολεκτική κατασπατάληση πόρων, είτε κεντρικών, είτε ευρωπαϊκών, είτε χορηγικών μα κυρίως ιδίων πόρων, συμβαίνει στο Δήμο Ξάνθης, με το Δή...


Κυριολεκτική κατασπατάληση πόρων, είτε κεντρικών, είτε ευρωπαϊκών, είτε χορηγικών μα κυρίως ιδίων πόρων, συμβαίνει στο Δήμο Ξάνθης, με το Δήμαρχο να προσπαθεί να επικρατήσει της πολιτικής κατάστασης χρηματοδοτώντας στην πραγματικότητα κάθε πτυχή της πολιτικής του.

Ο κ. Τσέπελης, με περισσότερα απο 30 χρόνια στην πολιτική πραγματικότητα του Δήμου Ξάνθης, ο αρχαιότερος δημοτικός σύμβουλος και νυν δήμαρχος, κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές μέσα απο πολιτικές συμφωνίες με οικονομικά και άλλα συμφέροντα, τα οποία τώρα καλείται να ικανοποιήσει προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Αν και οι εκλογές απέχουν δύο χρόνια ακόμη, ο Δήμαρχος Ξάνθης, συνεχίζει να επιδίδεται σε ικανοποίηση ημετέρων, ανοίγοντας “έργα” τα οποία είτε δεν χρήζουν ανακαίνισης, είτε δεν είναι προτεραιότητα για το Δήμο, ενώ άλλες σημαντικές παρεμβάσεις παραμένουν απενεργοποιημένες γιατί ίσως δεν βρίσκουν τον… “ημέτερό” τους!

Πολλά λεφτά σε “ημέτερα” ΜΜΕ

Ο κ. Τσέπελης, εκμεταλλευόμενος τόσο το δυνατό ταμείο που βρήκε απο τον προκάτοχό του κ. Δημαρχόπουλο, όσο και απο το “ελευθέρας” που πήρε απο τη ρύθμιση που δίνει πολλά περιθώρια απευθείας αναθέσεων, “σπάει” έργα και δράσεις και δίνει δουλειά και χρήμα σε Μέσα Ενημέρωσης με καθαρά τοπική εμβέλεια και με αμφισβητούμενη παρέμβαση στην κοινωνία, σκορπάει χρήμα για βίντεο και σποτ, καθώς και για ανύπαρκτες επικοινωνιακές δράσεις “ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης”.

Μια κοινή γνώμη, που συνεχίζει να βρίσκεται στα όρια της ανέχειας, η εγκληματικότητα να βρίσκεται επίσης στο “κόκκινο” και ο κ. Δήμαρχος να επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ εξυπηρέτησης ημετέρων και μόνο.

Τα “έργα” των… έργων!

Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία βάσισε εξ’ αρχής ο κ. Τσέπελης την οικονομική του διαχείριση, είχαν μπόλικο “λίπος” δημοσιότητας, αλλά εκείνο που άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου” ήταν τα χρήματα που ήρθαν απο την Πολιτική Προστασία για τον Κορονοϊό.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας του Νομού Ξάνθης, δημιούργησε υποτιθέμενα έργα, που επι της ουσίας ήταν ένα “πασάλειμμα” με μπογιές και βερνίκια, σοβατίσματα και κάλυψη κακοτεχνιών, αφού τα όποια εντάλματα πληρωμών, δεν ελέγχονται πλέον απο τον Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπως ορθώς συνέβαινε παλαιότερα και έτσι το… “πάρτυ” συνεχίζεται!

Τραγελαφικό της όλης κατάστασης είναι ότι ο Δήμαρχος αναζητά ακόμη και χορηγίες (σ.σ. άκουσον – άκουσον) για να κάνει έργα, όπως αυτό της ανακαίνισης της παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία και την παιδική χαρά του Ευμοίρου, όταν αυτές οι δύο παιδικές χαρές, πρώτον χρυσοπληρώθηκαν όταν κατασκευάστηκαν και ανακαινίσθηκαν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις το 2018, πληρώνοντας ο Δήμος τότε με όλες τις νομότυπες διαδικασίες και ελέγχους περισσότερα απο 120.000 ευρώ.

Τι λοιπόν θα φτιάξει ο Δήμος Ξάνθης σε αυτές τις παιδικές χαρές και γιατί χρειάστηκε τη χορηγία;

Η ανύπαρκτη ασφάλεια και κοινωνική πολιτική

Και ενώ οι χιλιάδες ευρώ κατασπαταλήθηκαν και στην περίοδο του Καρναβαλιού με εκδηλώσεις (σ.σ αυτό είναι το πολιτικό φόρτε του Δημάρχου που έχει διατελέσει και Πρόεδρος επι χρόνια του Θεσμού), και συναυλίες αχρείαστες για την χρονική στιγμή και τα όσα βιώνει η κοινωνία, ο κ. Τσέπελης συνεχίζει να αγνοεί την υποχρέωση που έχει απέναντι στην πλήρη φωταγώγηση δημοσίων χώρων και δρόμων για την υποβοήθηση του έργου αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, συνεχίζει να αποφεύγει να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης της κίνησης σε κεντρικές οδικές αρτηρίες που θα υποβοηθήσουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και θα τονώσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αποφεύγει να τοποθετήσει φύλακες σε Δημοτικές Δομές!

Επίσης, εθελοτυφλεί στην καθημερινή εξαθλίωση της κοινωνίας και της ανέχειας, συνεχίζει να ζει σε ένα δικό του “σύμπαν”, χωρίς να καταλαβαίνει ότι η φτωχοποίηση των Δημοτών του είναι σε εξέλιξη, οι αντοχές όλων έχουν εξαντληθεί. Και αντί να ενισχύει τις κοινωνικές δράσεις κατά της φτώχειας, κατά της ανεργίας, κατά της υγειονομικής κρίσης, εκείνος προβάλλει και ενισχύει επιχειρήσεις που αύριο θα κληθούν να υποστηρίξουν αντιπαροχικά την εκλογή του.

Απαιτείται έλεγχος των οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων

Το ότι ο κ. Τσέπελης διαθέτει επαφές στην Αθήνα και στη σημερινή κυβέρνηση (σ.σ. άσχετα εάν ήταν απο αυτούς που “απέδρασε” απο τον επίσημο συνδυασμό της Ν.Δ.), καθώς και στον νυν Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, αυτό δεν μπορεί να τον κρατά στο απυρόβλητο του ελέγχου.

Είναι χρέος της αντιπολίτευσης, σύσσωμης και με ομοφωνία, να ζητήσουν δια του Οικονομικού Εισαγγελέα, έλεγχο όλων των πεπραγμένων της περιόδου δημαρχίας του κου Τσέπελη, που βεβαίως τα εντάλματα πληρωμών μπορεί να “πατάνε” στη νομότυπη διαδικασία, όμως με έναν ενδελεχή έλεγχο και κυρίως στον τρόπο αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, θα αναδείξει το όργιο κακοδιαχείρισης.


Βεβαίως, η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, είναι ότι χειρότερο για την ίδια την αυτοδιοίκηση, αλλά όταν οι υπόνοιες έχουν αποδείξεις και όχι μόνο ενδείξεις, η αντιπολίτευση και όσοι Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης έχουν ήθος και αξιοπρέπεια, οφείλουν να προσφύγουν στις Αρχές και να ζητήσουν τη συνδρομή τους για τη διαλεύκανση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια